Afprinten Terug naar Inhoud Mag'
Recepten

Romige soep van courgette en zalm

Finnen zijn dol op een romige soep met zalm. Speciaal voor jou hebben wij het recept een beetje aangepast met wat gestoomde groenten en een mespuntje kurkuma.

  • Voorgerecht
  • Makkelijk
  • 10
  • 25

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 liter visbouillon
  • 1/2 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 selderstengel
  • 1 teentje look
  • 1 takje thijm
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • 1 laurierblad
  • 2 soeplepel olie

Receptbereiding

Ingrediënten voor de garnituur

  • 600 g zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 courgette, in staafjes gesneden
  • 1 trostomaat, in blokjes gesneden
  • 1 selderstengel

Ingrediënten voor de koude saus

  • 1 bussel jonge uitjes
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 1 citroenzeste
  • 1 snuifje Fleur de sel
  • Piment d’Espelette

Bereiding voor 4 personen

  • 1 Stoom de soepgroenten ongeveer 15 minuten.
  • 2 Breng de visbouillon aan de kook.
  • 3 Voeg de groenten aan de bouillon toe en mix alles.
  • 4 Kook de zalm eveneens in de stoomoven, samen met de courgette in staafjes en de tomaten. Kooktijd ongeveer 8 minuten.
  • 5 Dien de soep op en leg bovenop stukjes zalm, staafjes courgette en blokjes tomaat.
  • 6 Voeg koude saus toe naar smaak. Bereid ze door de jonge uitjes fijn te hakken en er alle andere ingrediënten aan toe te voegen.
Afprinten Terug naar Inhoud Mag'

Even lekker... en dus zeker ook niet te missen!

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt u tal van voordelen. Dankzij uw persoonlijk profiel kan u van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik uw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om u vandaag nog te registreren.



Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel