Afprinten Terug naar Inhoud Mag'
Recepten

Moelleux met chocolade en chili

Voor ons dit jaar geen kerstgebak of petitfours! Wij smullen van de uitstekende en o zo eenvoudige moelleux met chocolade en chili van Line Couvreur, van restaurant Les Filles in Brussel.

  • Nagerecht
  • Makkelijk
  • 10 min
  • /

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g chocolade noir de noir
  • 20 g cacao
  • 8 blokjes chocolade met chili
  • 80 g lichtgezouten boter
  • 80 g poedersuiker
  • 2 afgestreken soeplepels bloem
  • 4 eieren

Receptbereiding

  • 1 Leg de 8 blokjes chocolade in de diepvriezer.
  • 2 Klop de eieren en de suiker tot het mengsel wit wordt en het volume ongeveer verdubbeld is.
  • 3 Voeg de cacao en de bloem toe en blijf voorzichtig roeren.
  • 4 Laat de zwarte chocolade smelten in bain-marie en meng goed.
  • 5 Voeg toe aan de andere bereiding en meng tot je een homogeen mengsel verkrijgt.
  • 6 Smeer vier ovenschaaltjes in met boter en bloem of maak vier ovenvormpjes klaar met vetvrij papier.
  • 7 Vul met de helft van de bereiding, leg in het midden de diepgevroren chocoladeblokjes en vul verder aan met de resterende vulling.
  • 8 Plaats gedurende 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  • 9 Dien warm op.
Cacao en poudre

Even opletten voor … Vul de ovenvormpjes niet te hoog. De moelleux zwelt op en als hij te hoog boven de vorm uitsteekt, breekt hij af bij het opdienen. Ben je er niet helemaal gerust in? Doe dan een test, een paar dagen vóór je begint te feesten.

Afprinten Terug naar Inhoud Mag'

Even lekker... en dus zeker ook niet te missen!

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt u tal van voordelen. Dankzij uw persoonlijk profiel kan u van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik uw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om u vandaag nog te registreren.



Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel