Afprinten Terug naar Inhoud Mag'
Recepten

Linzensoep met saffraan

In de winter gaat er niets boven een kom soep aan de open haard. Het klassieke kwartet - prei, wortelen, tomaat of kervel - blijft lekker, maar de wereld is aan de durvers. Wedden dat je deze linzensoep heerlijk zal vinden?

  • Voorgerecht
  • Makkelijk
  • 15
  • 20

Ingrediënten voor Gisèle personen

  • 500 g linzen
  • 2 rode uien in kubusjes
  • 2 wortelen in fijne schijfjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 rode of gele peper in blokjes
  • 2 gepelde en gehakte knoflookteentjes
  • 1 l water
  • 1 blokje groente- of vleesbouillon
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 2 saffraanstampers

Receptbereiding

  • 1 Doe de ui en de look in een kookpot met 2 soeplepels olijfolie en laat 3 tot 4 minuten fruiten.
  • 2 Voeg de groenten toe en laat ze op een heel zacht vuurtje sudderen om ze te garen.
  • 3 Voeg de linzen, het water en het bouillonblokje toe en laat 15 minuten zachtjes garen zonder te laten koken, om alle voedingswaarden te behouden.
  • 4 Giet de soep in een mixer en mix tot ze mooi glad is.
  • 5 Schenk de soep uit in kommen en bestrooi elke kom met een beetje peterselie en saffraan.
Afprinten Terug naar Inhoud Mag'

Even lekker... en dus zeker ook niet te missen!

Nog meer artikelen om uw koopkracht te verhogen?

Ontdek de digitale en interactieve versie van het Sodexo4You Magazine

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt u tal van voordelen. Dankzij uw persoonlijk profiel kan u van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik uw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om u vandaag nog te registreren.