Afprinten Terug naar Inhoud Mag'
Recepten

Gestoomde asperges met fijnproeverssaus

Het aspergeseizoen is alweer bijna voorbij, dus profiteer er nog van! Misschien als licht voorgerecht bij een zomerse barbecue? Om duimen en vingers bij af te likken …

  • Hoofdgerecht
  • Makkelijk
  • 15
  • 20

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 fijne, niet geschilde groene asperges per persoon
  • 100 g cashewnoten (laat ze een nacht weken)
  • 3 of 4 takjes peterselie (bladeren en steeltjes)
  • 1 snuifje fleur de sel
  • ½ plantaardig bouillonblokje
  • 4 asperges voor de saus

Receptbereiding

  • 1 Snij de stengeluiteinden van de asperges en doe ze 8 minuten in de stoomkoker, ook de asperges voor de saus.
  • 2 Als de asperges gaar zijn, hou je ze warm. Snij de 4 asperges voor de saus in schijfjes, doe de stukjes in een blender, voeg de cashewnoten, peterselie en bouillon toe en mix tot er een halfdikke saus ontstaat.
  • 3 Giet eerst wat saus in elk bord en leg de asperges er voorzichtig op.
  • 4 Versier met een beetje piment d’Espelette.
 
Afprinten Terug naar Inhoud Mag'

Even lekker... en dus zeker ook niet te missen!

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt u tal van voordelen. Dankzij uw persoonlijk profiel kan u van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik uw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om u vandaag nog te registreren.



Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel