Verbeter je mobiliteit én het milieu met Sodexo

Heb jij je voorgenomen om dit nieuwe schooljaar de auto wat meer te laten staan ten voordele van het openbaar vervoer of de fiets? Goed zo! Die beslissing is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Sodexo helpt je alvast op weg.

 

➤ De troonsafstand van Koning Auto

Veel mensen herontdekten de voorbije maanden hoe makkelijk en efficiënt het is om zich met de fiets te verplaatsen. Geen stress meer voor een parkeerplaats of verkeersagressie, een pak minder vervuiling … en de dagelijkse beweging is goed voor je gezondheid.

Fietsen voor woon-werkverkeer en andere praktische verplaatsingen had de voorbije jaren overigens al aan populariteit gewonnen. Maar die trend heeft zich nu dus definitief doorgezet. En dat is ook de overheid niet ontgaan. Overal worden nieuwe fietspaden en fietssnelwegen aangelegd en fietsen wordt actief gepromoot.

 

  

➤ Met Sodexo fiets je verder

Wist je dat je het grote merendeel van je fietsuitgaven kan betalen met de Eco Pass van Sodexo? Je plaatselijke fietshandelaar aanvaardt ecocheques voor onder meer:

• Elektrische fietsen

• Klassieke fietsen

• Steps, eenwielers en hoverboards

• Speed pedelecs

• Elektrische scooters

• Fietsaanhangwagens

• Fietskarren voor kinderen

• Fietsoverkappingen

• Toebehoren zoals: - helmen - hangsloten - reflecterende kledij - kinderzitjes voor de fiets - fietsendragers - gps voor fietsen - drinkbussen - pompen en fietscompressors - handschoenen en andere bescherming

• Enz.

Je kan met je ecocheques trouwens niet alleen fietsen en steps aankopen in de fietswinkel, maar je kan er ook mee huren, herstellen en onderhouden. Wil je weten welke fietsenwinkel in jouw buurt ecocheques aanvaardt? Kijk dan even in onze zoekmotor voor buurtwinkels.

 

➤ En het openbaar vervoer

Zijn je werk of de school van je kinderen moeilijk bereikbaar met de fiets of net te ver om in je dagelijkse schema te passen? Bekijk dan even of je ze niet met het openbaar vervoer kan bereiken.

Ook de vervoerbewijzen of abonnementen voor het openbaar vervoer kan je met ecocheques betalen, net als de verschillende diensten voor deelfietsen of deelauto’s. Wel even opletten als je werkgever al een tussenkomst betaalt voor je abonnement voor je woon-werkverkeer. In dat laatste geval kan je dit abonnement niet betalen met ecocheques.

Benieuwd wat je nog allemaal kan aankopen met de Eco Pass, de duurzame oplossing van Sodexo? Bekijk de volledige lijst op sodexo4you.be!