Terug naar school: Alles wat je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Ben je zeker dat je overal aan gedacht hebt vooraleer je jouw oogappel(s) aan de schoolpoort afzet?

Welke leeftijd je kind ook heeft, de start van een nieuw schooljaar is altijd spannend: vrienden terugzien, een nieuwe juf of meester, een heel andere dagindeling en activiteit dan tijdens de vakantie … Ook al kijken de meeste kinderen reikhalzend uit naar deze dag na twee maanden vakantie, toch kan het geen kwaad om hen nu wat te verwennen, zodat ze vol zelfvertrouwen aan het nieuwe schooljaar beginnen.
 

➤ Duurzaam terug naar school

Nieuwe schoolspullen zijn niet noodzakelijk slecht voor onze planeet. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mooie gerecycleerde drinkfles of boterhammendoos, zodat je nodeloze verpakkingen vermijdt. Schriften, potloden, linialen, ringmappen, pennendozen … Ze zijn tegenwoordig allemaal verkrijgbaar in hout of gerecycleerd karton met een Europees ecolabel. Zo ben je helemaal zeker dat ze goed zijn voor het milieu. En bovendien kan je schoolspullen met een ecolabel betalen met de Eco Pass van Sodexo!

 

  

➤ Terug naar school in stijl

Zeker op de eerste dag van het nieuwe schooljaar hechten veel kinderen belang aan hun uiterlijk. Willen ze graag met een nieuw of net geknipt kapsel door de schoolpoort stappen? Denk er dan aan om vroeg genoeg een afspraak te maken bij de kapper, want deze periode is erg gegeerd! Ook een nieuw T-shirt, hemd, rokje of broek zal nu erg op prijs gesteld worden door je imagobewuste jongere, en al helemaal als de zomer voor een groeischeut heeft gezorgd. Dit is dus de ideale periode om de kleerkast eens grondig te sorteren en te gaan shoppen. Dat hoeft niet noodzakelijk een aanslag te zijn op je budget, want tweedehands kledingwinkels zijn tegenwoordig erg hip en hebben vaak kwalitatieve en trendy tweedehandskleding voor jongeren in de aanbieding. Bovendien kan je ook in deze tweedehandswinkels met je Eco Pass betalen!

 

  

➤ Terug gaan sporten

Het schooljaar start niet als enige op 1 september, ook veel sportclubs, muziekverenigingen en andere vrijetijdsactiviteiten voor jongeren pikken de draad weer op na de zomervakantie. Vergeet je kinderen dus niet op tijd in te schrijven! Wist je trouwens dat je in veel clubs en verenigingen kan betalen met je Sport & Culture Pass van Sodexo? Vraag dit zeker even na bij de verantwoordelijke.

 

    

➤ Veilig naar school

Gaan je kinderen zelf naar school met de fiets? Kijk dan enkele dagen op voorhand alles goed na: werken de remmen nog, zijn de banden goed opgepompt, passen de helmen en veiligheidshesjes nog altijd? Of maak een afspraak bij de fietsenmaker voor een volledige checkup. Nemen je oogappels het openbaar vervoer naar school? Zorg dan tijdig voor een schoolabonnement. Zowel herstellingen aan je fietsen, fietsaccessoires als tickets en abonnementen voor het openbaar vervoer kan je aankopen met je ecocheques.