Je Voordelen Charlotte

Zoveel te beleven in ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen is al 175 jaar een ontmoetingsplaats. Je gaat er natuurlijk dieren bewonderen, maar er is nog zoveel meer te ontdekken, zoals eeuwenoude planten en bomen. Het is een groene oase in de stad. Ga er zelf ook genieten met je Sport & Culture Pass®.

Bedreigde soorten beschermen

 

De tuin van ZOO Antwerpen verbergt verrassende oases met eeuwenoude en ook versgeplante exemplaren uit het plantenrijk. En natuurlijk wonen er ook bijzondere dieren. Al deze dier- en plantensoorten onderzoeken en beschermen zit in het DNA van de ZOO.

 


 

 

Een crèche voor gorillababy Thandie

 

In november beviel gorilla Mayani in de zoo van een gezon­de baby. Het meisje kreeg de naam Thandie, wat “geliefd” betekent. En zij doet haar naam alle eer aan! Mayani toont zich een geweldige moeder. Ze beviel in alle rust 's nachts, te midden van de gorillagroep, net zoals het in de natuur zou gaan.

 

De geboorte is een echte opsteker voor het kweek­programma van deze bedreigde gorilla’s. Mayani zal de kneepjes van het moederschap doorgeven aan Mambele, het andere kweek­vrouwtje in de zoo. Want mensapen leren van elkaar.

 

Papa Matadi is van de ene dag op de andere veel rustiger, volwassener gewor­den. Hij was met zijn 16 jaar een hevige jonge­man, maar sinds de geboorte van Thandie lijkt hij een man met één missie: beschermen. Kleine aapjes moeten al spelend veel leren en vallen daarbij hun soortgenoten lastig. Ze willen worstelen, klimmen, rollen, porren, bij­ten, springen, plagen en aan de haren trekken.

 

  

 

 

Geluksgevoel in de natuur

 

Op zich is het fantastisch om de sterren van de ZOO te bewonderen in de prachtige natuur, terwijl je kuiert langs de paadjes en pleinen van de tuin. Bovendien is er onlangs nog een schitterende observatieplek bijgekomen: het Savanne-restaurant.

 

Het restaurant werd volledig in glas opgetrokken. Het geeft je daardoor een panoramische doorkijk op de Savanne en de Egyptische Tempel. Je smult er van allerlei warme en koude gerechten of van een ijsje of muffin terwijl je de olifanten of giraffen bewondert. Voor je ligt het terras met de speeltuin voor de kleintjes en achteraan de SpeelZOO voor de groteren. Een hippe combinatie!

 

 

Met je Sport & Culture Pass® ontdek je voordelig deze groene oase in het hart van de stad. Ga meteen ook even goedendag zeggen tegen Thandie …