Terug naar Inhoud Mag'
FreeTime

Vliegtuigtickets: 5 tips om minder te betalen

Kriebelt het om voor een weekend naar Italië te vliegen of een week op Cuba door te brengen, zonder je spaarvarken aan te spreken? Met een lowcostmaatschappij zijn tickets goedkoper, maar er zijn nog andere oplossingen …

1. Vergelijk... op een vergelijkingssite

Momondo, Kayak, Skyscanner… Deze websites zijn superhandig, omdat je ermee op één plek het aanbod van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijkt. Het web puilt uit van allerhande vergelijkingssites, maar de kwaliteit ervan is zeer ongelijk. Hoe pak je dit dan aan? Door op verscheidene sites tegelijk te zoeken en goed op te letten voor eventuele verborgen kosten (om te betalen, voor je dossier, …). Op die manier vind je de vlucht die echt het goedkoopste is.

 
Comparez_les_comparateurs_de_vols

2. Schakel prijsalerts in

Heb je de bestemming van je dromen gevonden, maar vind je de prijs toch nog aan de hoge kant? Veel vergelijkingssites bieden je de mogelijkheid om gratis en automatisch een melding te ontvangen wanneer de prijs van de tickets naar een bepaalde bestemming verandert. Je hoeft dan alleen nog maar toe te slaan op het juiste moment!

3. Wees soepel bij het plannen van je vakantie

Plan je gewoonlijk eerst je vakantie en ga je dan pas op zoek naar een vlucht? Doe het nu eens omgekeerd. Gebruik de optie "flexibele datum" in de zoekmodule om de vergelijkingssite ook enkele dagen vóór en na je ideale vertrekdatum naar de laagste prijs te laten zoeken. Het prijsverschil is soms aanzienlijk. En denk er ook aan dat een weekdag vaak goedkoper is om te vliegen dan het weekend.

4. Pin je niet vast op een bepaalde bestemming

Restez_ouvert_sur_votre_destination

Als je niet per se naar één bepaalde plek wil reizen, kan je soms veel geld besparen. Als je op sommige vergelijkingssites je budget ingeeft, de datum van vertrek en aankomst en de vertrekluchthaven, dan krijg je een lijst met mogelijke bestemmingen binnen je budget. Je hoeft dan alleen nog maar de voordeligste eruit te pikken! Test bijvoorbeeld de functies “Explore“ van Kayak, “Where to go?” van Liligo of “Naar: overal“ van Skyscanner …

5. Maak ook een simulatie voor luchthavens in de buurt

Heb je de smaak van het avontuur te pakken? Soms is het voordeliger om je vertrekvlucht in een buurland van België te nemen. Hetzelfde geldt ook voor de buurlanden van je land van bestemming. Een voorbeeld? In Zuidoost-Azië fungeert Bangkok als draaischijf en voor heen-en-terugvluchten zijn er vaak interessante prijzen. Vervolgens reis je naar je eindbestemming met een lokale maatschappij of het openbaar vervoer. Je bent dan wat langer onderweg, maar dat weegt niet op tegen de honderden euro’s die je bespaart!

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.