Je Voordelen

Vijf tips voor een duurzaam najaar

Je hoeft de krant maar open te slaan en de woorden ‘klimaat’, ‘duurzaam’ en ‘milieu’ vliegen je om de oren. Hoe draag jij je steentje bij? Met je Eco Pass natuurlijk! Lees hier welke duurzame keuzes je dit najaar nog kan maken.
 

1. Pak een step

Hoe overbrug jij korte afstanden? Steeds meer mensen laten regelmatig de auto staan. Bij korte ritjes is de fiets een prima alternatief, maar het kan natuurlijk hipper. Met een step, hoverboard of zelfs een eenwieler. Deze milieuvriendelijke vervoersmiddelen kan je sinds 1 september ook aanschaffen met je Eco Pass. Ga je liever wat sneller van a naar b? Dan past een speedpedelec of een elektrische scooter wellicht bij jou. Zet je Eco Pass in voor duurzaam reizen.

2. Draai de kraan dicht

Oké, dat gaat misschien wat ver. Drinkwater besparen kan gelukkig ook minder ingrijpend. Bijvoorbeeld met waterbesparende douchekoppen en kranen of een toilet met spaarknop. En de planten in de tuin vinden regenwater net zo lekker als kraanwater. Met een regenton bespaar je vele liters sproeiwater per jaar. Bij Gamma - onze nieuwste partner – heb je een ruime keuze uit waterbesparende producten. Ontdek een Gamma bij jou in de buurt.
 

3. Ontdek je omgeving

Heb je al plannen voor de herfstvakantie? Vergeet die zonvakantie aan de andere kant van de aardbol. In België is genoeg te beleven. Ga wandelen en kastanjes rapen in het bos om de hoek, maak een fietstocht langs koffietentjes in de regio of bekijk eindelijk die toeristische trekpleister in je eigen woonplaats. Wil je iets meer vakantiebeleving maar geen vlieguren maken? Met de trein of auto ben je in een wip de grens over. Doe inspiratie op bij NMBS en zet je ecocheques in.
 

4. Shop bewust

De zomermaanden liggen achter ons en we verplaatsen ons van de hangmat naar de haard. Hét moment om je huis gezellig in te richten. Een nieuw kleurtje op de muur, mooie verlichting in dat donkere hoekje, een toffe zetel van Casa. Shop verstandig en kies voor duurzame producten zoals LED-verlichting, milieuvriendelijke verf en meubels met een ecolabel. Of scoor unieke items in de kringloopwinkel, dat is voordelig en super duurzaam. Check welke duurzame producten met je Eco Pass kan betalen.

5. Pak het groots aan

In en om het huis verbruik je veel energie. Wil je écht investeren in duurzaam? Dan ga je voor zonnepanelen, een warmtepomp, driedubbel glas, dakisolatie enzovoorts. Laat je goed adviseren, want er valt veel te kiezen. Verschillende huizen en leefstijlen vragen om een verschillende aanpak, je woning energiezuiniger maken is maatwerk. Goed om te weten dat je je Eco Pass ook kan inzetten voor het verduurzamen van je huis.