Je voordelen

Vier tips om gezwind het najaar in te duiken

Aan alle mooie liedjes komt een eind en dus ook aan de zomervakantie. September betekent voor velen de terugkeer van een strakker werk- en schoolritme. Toch is het fijn om de dynamiek van de zomer net dat tikje langer vast te houden. Lees hier onze tips om met pit het najaar te starten.

1

1. Verleng het vakantiegevoel

Dynamisch het najaar beginnen, hoeft niet te betekenen dat het vakantiegevoel op de schop moet. Integendeel. Vakantie maakt ons meer ontspannen en energieker en dus is het goed om het vakantiegevoel wat te verlengen. Blijf zo vaak mogelijk naar buiten gaan: eet buiten, maak na het werk nog een fietstochtje of plan een verfrissende ochtendwandeling. Of denk alvast aan een volgende vakantie. Daarvoor kan je de ecocheques die je op het werk verdient, meteen benutten. Wil je zo snel mogelijk weer op citytrip?

Met de Eco Pass kan je je treinrit, fietsen of een hotel met ecolabel makkelijk boeken.2

2. Schrijf je (kinderen) in bij een sportclub

De vakantie is vaak een inspiratiebron voor goede najaarsplannen, zoals meer bewegen of meer tijd maken voor cultuur. Voor veel sportclubs of organisatoren van culturele activiteiten betekent de herfst de start van een nieuw seizoen. Bekijk hoe je jezelf of je kinderen kan inschrijven of hoe je een abonnement kan nemen. Je kan hiervoor sport- en cultuurcheques via de Sport & Culture Pass inruilen in heel wat clubs of culturele instellingen.

Ontdek hier waar dat mogelijk is.


3

 

3. Pak een klus in huis of in de tuin aan

Met de nieuwe energie dankzij het sporten kan je ook een aantal klussen in huis aanpakken. Maak een plan voor de klussen die je echt niet wil laten wachten tot de winter en bekijk hoe je dat zo efficiënt en duurzaam mogelijk kan doen. Weet dat de ecocheques die je daarvoor gebruikt, zeker niet enkel voor klussen in de tuin van pas kunnen komen. Van LED-lampen, over gipsplaten tot zuinige kranen, in doe-het-zelfzaken kan je heel wat duurzame producten met je Eco Pass betalen.

4

4. Volg een cursus

De komst van het najaar betekent natuurlijk ook dat een nieuw schooljaar uit de startblokken schiet. Bedacht je tijdens de vakantie dat het nu echt wel tijd is om die kookcursus te volgen of om je Spaans bij te spijkeren? In september en oktober gaan heel wat opleidingen van start. Ben je daarvoor op zoek naar de nodige lectuur? Dan kan je bekijken of je de boeken met de Cadeau Pass in een van deze verkooppunten op de kop kan tikken.

Op zoek naar acties en voordelen waarmee je het najaar schwung kan geven? Bekijk hier welke acties we momenteel in petto hebben.