Je voordelen

Valentijn: je mooiste liefdesverklaringen … aan je favoriete lokale handelaars

Belgen winkelen graag in de lokale handel. Naar aanleiding van Valentijn heeft Sodexo een wedstrijd georganiseerd voor de gebruikers van de Sodexo Card. Het doel: hun voorstellen een liefdesverklaring te sturen naar hun favoriete lokale handelaar.

Sodexo heeft beslist de wijkhandelaars in de bloemetjes te zetten voor Valentijn. Belgen winkelen graag bij lokale handelaars. En het valt makkelijk te begrijpen waarom. 

Waarom kiezen voor lokale handelaars? 

De kleine lokale handel wordt alsmaar populairder. Lokaal winkelen heeft dan ook meerdere voordelen:

 

- In de buurt en gezellig

- Diensten op maat en unieke producten

- Steun aan de lokale economie

- Opbouw van sociale band

- Kwalitatieve producten

- Bescherming van het milieu

 

Lockdowns en lokale producten

Belgen kiezen steeds vaker voor lokale producten. Volgens het magazine Trends zijn de Belgen een jaar na de eerste lockdown overgeschakeld naar lokalere aankopen. De eerste reden die ze daarvoor aanhalen? De lokale economie steunen (50,2% van de respondenten). Daarna volgt duurzame ontwikkeling (20,4%), vooral bij wie jonger is dan 34. Authenticiteit en de kwaliteit van de producten komt op de derde plaats (14%).

 

Liefdesverklaringen aan je favoriete lokale handelaars

 
Sodexo houdt van de lokale handelaars en ondersteunt ze. Daarom hebben we de gebruikers van de Sodexo Card aangeboden hun liefde te verklaren aan hun favoriete lokale handelaar. Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep. Hier zijn enkele fragmenten.
 
 

Michaëla 

Wat heb jij een heerlijk vak! Altijd tussen taarten en gebak. Jij bent bakker. Je bent altijd vroeg wakker, want voor dag en dauw begint het werk voor jou. Je bakt zoete broodjes met rozijnen en met nootjes. Maar ook doodgewoon volkoren wordt ’s morgens vroeg “geboren”. Daar mag best iets tegenover staan. Met z'n alle naar "Bij den bakker in Genk" voortaan.

 

Sophie 

Kaashandel Van Tricht: Groot, klein, dik of rond, Bij jou zijn alle keuzes even gegrond, Marcellin, Brie of Boursin, Bij jou mag het altijd iets meer zijn. Moet dit gedicht goed zijn om te winnen, dan kunnen we beter opnieuw beginnen.

 

Lieselotte 

Bij deze wil ik mijn liefde verklaren aan Ophelia Lingerie in Antwerpen. Zoals elke vrouw heb ik wel eens twijfels over mijn lichaam, zoals elke vrouw heb ik soms moeite om mijn teleurstelling te verbergen in een paskamer, zoals elke vrouw vind ik geschikte lingerie vinden een opgave... Maar wanneer ik hier binnenstap, vallen al die angsten van me af. Vanaf het moment dat je hier binnenstapt en begroet wordt door Ophelia zelf, voel je dat je in een aanvaardende, veilige en geborgen omgeving bent... omringd door prachtige lingerie die als een tweede huid voelen. Zelfs al besluit je die dag geen aankoop te doen, je voelt je goed na het bezoeken van de winkel. En dat gevoel is goud waard.

 

Michèle 

Slagerij Nico en Katrien, je moet dat komen zien. Altijd vers, gezond en fris, gewoon het beste wat er is. Een lekkere schotel, kaas of brood, Nico en Katrien helpen je uit de nood. Topservice krijg je iedere dag, met oor bovenop een gratis lach.

 

Tim 
Bakkerij Bauwens in Daalmen te Lievegem: O bakker o bakker, voor jou word ik zo graag wakker, De lekkerste broden en koeken, Daarvoor reserveer ik en wil ik graag boeken! Ik wil dit zeker even delen, Want je staat klaar voor heel velen! Een woordje van dank vindt hier dan ook zeker weerklank!

Word lid,

Schrijf je in op Sodexo4You en geniet van tal van voordelen dankzij je Sodexo-cheques!

Je saldo

Bekijk je saldo op je Sodexo Card op elk moment

De kaart

Bekijk waar je je Sodexo-cheques kunt besteden bij jou in de buurt

Promoties

Geniet van exclusieve kortingen en promo's

Blogs

Blogposts vol ideeën om je Sodexo-cheques te besteden