Je Voordelen Charlotte

TRAIN WORLD, een reis door de tijd!

Prachtige stoomlocomotieven, boeiende historische collectiestukken, een verbluffende enscenering, …  Met je Sport & Culture Pass beleef je de rijkdom van de Belgische spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen in Train World!


Train World ligt in het hart van het Belgische spoorwegnet, in het prachtig gerestaureerd station van Schaarbeek. Je ontdekt er een indrukwekkende collectie Belgisch spoorwegmateriaal die op een unieke manier in beeld is gebracht door kunstenaar François Schuiten. Een ongelooflijke ervaring om nog heel lang van na te genieten! 

 


 Zoveel meer dan een museum: een unieke ervaring!

Train World is zeker geen klassiek museum. Als bezoeker word je er volledig ondergedompeld in de spoorwereld, van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen! Je raakt in de ban van techniek en snelheid en je hebt al je zintuigen nodig om de talrijke dimensies van onze Belgische spoorwegen te bevatten.

Een bezoek aan Train World is een actieve en verrassende uitstap voor bezoekers van alle leeftijden! Je wandelt tussen de locomotieven, neemt plaats in treinen van 100 jaar oud, bezoekt een spoorweghuisje en loopt over een echte spoorwegbrug. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen!

 

 

 Spannende schattenjacht tijdens de zomer

Deze zomer is een bezoek aan Train World nog leuker. De hele vakantie kunnen kinderen er deelnemen aan een originele schattentocht: “Schatten van Vlieg! Proef jij wat ik proef?” Tussen alle wonderen van Train World heeft Vlieg een schat verstopt. Doorzoek samen met je (klein)kinderen het hele museum, gewapend met een schatkaart. Onderweg voeren jullie allerlei opwindende opdrachten uit die met “smaak” te maken hebben. De ijverige zoekers worden beloond … want smullen van een lekkernij mag natuurlijk altijd.

Klaar voor dit onvergetelijke avontuur? Veel geluk!  

 

 

➤ Deze haltes mag je niet missen

Naast die originele schattenjacht is er nog heel veel waardevols te bekijken en te beleven in Train World. Dit zijn enkele hoogtepunten:

het oude station, waar je helemaal in de juiste spoorwegsfeer komt;

onze locomotievencollectie - van stoom naar stroom - met het iconische type 12;

het authentieke spoorweghuisje, waarrond het museum is gebouwd;

de koninklijke rijtuigen, comfortabele en luxueuze rijdende salons;

de treinsimulator, waarin je jezelf even machinist waant.

 

➤ Even praktisch

Train World biedt je:

10.000 m² om te ontdekken

een audiogids (€ 2)

rondleidingen (vooraf te reserveren)

een restaurant

een museumshop

ruimtes voor conferenties en andere evenementen

de gratis Train World app

 

➤ Bereikbaarheid

Train World
Prinses Elisabethplein 5
1030 Schaarbeek 

 

Train World bevindt zich in het oude station van Schaarbeek. Het museum is dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
 

Bezoek www.trainworld.be voor meer informatie.