Je Voordelen Charlotte

Sleepworld: Hoe verleng je de levensduur van je matras en donsdeken?

Lakens verversen doen we allemaal. Maar hoe lang is het geleden dat jij je donsdeken of matras nog eens hebt laten reinigen? Om allergieën tegen te gaan en de levensduur van je matras te verlengen is een regelmatige reiniging nochtans essentieel. Sleepworld geeft je tips voor een matras en donsdeken die altijd kraaknet zijn, dankzij je Cadeau Pass of Eco Pass van Sodexo!

➤ Je dekbed wassen

Een synthetisch dekbed mag je gewoon in de wasmachine stoppen. Maar bij een dekbed met echte ganzendons moet je opletten. Dat is immers delicater en dus breng je het beter naar de droogkuis voor een zachte reiniging. Hoe laat je een dekbed zo lang mogelijk meegaan (tot 5 jaar) vóór je het laat wassen? Door het elke dag op te schudden en goed te luchten! Na die periode zal je merken dat je donsdeken begint af te nemen in volume. De donsvlokken gaan immers geleidelijk samenklitten, omdat ze de transpiratie die ze hebben opgenomen na een tijdje niet meer kunnen loslaten.

➤ Je matras reinigen

Elke nacht verliest iedereen ongeveer een halve liter transpiratievocht. Dat wordt opgenomen door de matras, waar het blijft zitten tot het overdag langzaam verdampt. Bovendien verliezen we per nacht ook tot 1,5 gram huidschilfers. Ook die komen gedeeltelijk in de matras terecht. Daar vormen ze een feestmaal voor huisstofmijten, de beestjes die allergielijders zoveel problemen bezorgen! Je matras elk jaar grondig en professioneel laten reinigen is daarom een goed idee. Zo verleng je niet alleen de levensduur ervan, maar vermijd je ook ongewenste geurtjes en een vieze slaapomgeving!
 

➤ Geen tijd te verliezen …

Je matras en donsdeken schoon houden, helpt om ze langer te laten meegaan en om ’s nachts heerlijk te slapen en ’s ochtends uitgerust wakker te worden. Wacht dus niet langer en gebruik je Cadeau Pass en Eco Pass van Sodexo!
 

➤ Er is altijd een Sleepworld in je buurt!

Met 16 winkels hoef je nooit ver te rijden voor een Sleepworld. En denk eraan: alle winkels zijn ook op zondag open en de webshop zelfs 24 u per dag en 7 dagen per week!