Je Voordelen

Seizoensfruit en seizoensgroenten in april: wat staat er op het menu?

Seizoensfruit en seizoensgroenten eten is niet alleen slim, maar ook veel lekkerder! Benieuwd welk seizoensfruit en welke seizoensgroenten er in april op het men staan? Dat vertellen we je hier!

In april is het seizoen van de wintergroenten en het winterfruit definitief voorbij. Maar het seizoen van de zomergroenten en het zomerfruit is nog lang niet begonnen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de maand april weinig echte seizoensgroenten en seizoensfruit kent.

Zo telt onze fruit- en groentekalender geen enkel echt seizoensfruit in april, en moeten we ons keren tot wintervruchten die zijn opgeslagen, zoals hazel- en walnoten.
 

 

 Seizoensgroenten april


Gelukkig is het lijstje met seizoensgroenten in april heel wat langer. Echte april seizoensgroenten zijn bijvoorbeeld:

- Kervel
- Osterzwam
- Pastinaak
- Roze radijs
- Spinazie
- Sla
- Rabarber
 

➤ Dé seizoensgroente van april: asperge


Het eerste bordje Asperges à la flamande met nieuwe asperges van het seizoen zijn het teken bij uitstek dat het mooie weer eraan komt! Je tikt de eerste echt lekkere exemplaren op de kop vanaf de tweede helft van april. Het aspergeseizoen loopt daarna nog verder tot in juni.

Vanaf april vind je in de winkelrekken trouwens ook de eerste kroppen sla die niet in serres gekweekt zijn. En dat proef je. Heb je echt zin in een zomers gevoel? Dan raden we je deze maand ook aan om rabarber in je winkelkarretje te leggen. Heerlijk zuur en verfrissend op dagen waarop het lentezonnetje extra haar best doet!
 

➤ Waarom seizoensgroenten kopen?


We vertelden je er al eerder over in ons uitgebreid artikel over seizoensfruit en seizoensgroenten van vorige maand: als je groenten en fruit in het juiste seizoen koopt, smaken ze dubbel zo lekker!

Maar er zijn nog meer redenen om seizoensgroenten en seizoensfruit te kopen. Het is bijvoorbeeld ook goed voor je portemonnee én voor het milieu. Dat zit zo: wanneer je groente of fruit buiten het seizoen koopt, betaal je veel meer omdat die of van een ver land moeten aangevoerd worden of in een serre gekweekt worden. Beide methodes verslinden enorm veel brandstof en energie, wat slecht is voor het milieu en zich weerspiegelt in hogere prijzen.

Bovendien zijn seizoensfruit en seizoensgroente per definitie afkomstig van de lokale handel, en steun je er dus de Belgische economie mee. Om al die redenen steunen wij bij Sodexo volop de consumptie van seizoensfruit en seizoensgroente.

Wil jij ook meer seizoensfruit en seizoensgroente in je winkelkarretje leggen? Raadpleeg dan zeker onze kalender of vraag raad aan je lokale fruit- en groentehandelaar. Je vindt er vast een in je buurt in onze zoekmachine voor lokale handelaars die de Sodexo Card aanvaarden.