Terug naar Inhoud Mag'
Solidariteit

Samen naar een duurzame mobiliteit

In 2017 heeft de verkoop van elektrische fietsen alle records gebroken! 45% van alle fietsen die op de Belgische markt worden verkocht zijn elektrisch, of 16% meer dan in 2016 ... De elektrische fiets zit dus duidelijk in de lift. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen ervan?

Goedkoop

De elektrische fiets is een goedkoper alternatief voor de verplaatsing naar het werk. Je werkgever kan je inderdaad een vergoeding van € 0,23 per km geven voor woon-werkverplaatsingen. Ook bepaalde gemeenten geven je een premie als je een elektrische fiets aankoopt. Hij is dus niet enkel goed voor je gezondheid maar ook voor je geldbeugel.

Goed voor de gezondheid

Zoals elke sportbeoefening is ook fietsen, zelfs met een elektrische fiets, goed voor de gezondheid. Immers, de motor werkt enkel wanneer je trapt. Het is een hulpmiddel. Vandaar de volledige naam: fiets met elektrische hulpmotor. Hart, longen en orthopedie varen er wel bij. En je bereikt de werkplaats zonder stress.

Ideaal voor de stad

De elektrische fiets is het ideale transportmiddel voor de stad. Gedaan met de files naar het werk en de eindeloze zoektocht naar een parkeerplaats. Elektrisch of niet, de fiets is voor de stad wat frieten zijn voor België, onmisbaar!

En voor het milieu

Kiezen voor een fiets in plaats van een wagen, is zich inzetten voor het milieu door de lucht minder te vervuilen met minder files. Op 100 km schat men de energetische impact van een fiets 28 keer lager dan die van een wagen.

Optimaal comfort

Ongeacht welke soort weg je neemt, de elektrische fiets biedt je een optimaal comfort. Langsheen heel je traject zal je de indruk hebben op een vlakke weg te rijden. Wind of hellingen zijn geen geldige excuses meer.

Minder inspanning en grotere snelheid

Men blijft herhalen dat de motor slechts een hulpmiddel is voor de fietser. De snelheid stijgt naarmate de inspanning daalt. Met een maximumsnelheid van 25 km/u bereik je je bestemming in recordtijd zonder dat je hoeft te douchen.

Lampiris en Sodexo hebben hetzelfde doel: de zachte mobiliteit promoten. Ontdek hieronder de video van werknemers die gedurende een ochtend de elektrische fiets hebben getest.


 

Word vóór 30 juni 2018 klant bij Lampiris en krijg € 100* korting!

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.