Je Voordelen

Recipe: Havermout met peer & chocolade

➤ Ingrediënten


• 80 gr havermout

• 40 ml halfvolle melk

• 1 peer

• snufje Chinese 5 kruiden mix

• 1 el zonnebloemolie

• pure chocolade (garnering)

 

➤ Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Kook de havermout met de melk in ongeveer 10 minuten op laag vuur en laat het mengsel afkoelen.

3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Meng de peer met de zonnebloemolie en een snufje van de Chinese 5 kruidenmix. Bak het mengsel in een ovenschaal circa 8 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Verdeel de havermout in glaasjes en leg de gegrilde peer hierop. Garneer met wat geschaafde pure chocolade.

 

Voedingswaarden: Calorieën: 156, Koolhydraten: 18,90, Eiwitten: 3,0, Vet: 7,02, Verzadigd vet: 1,60, Zout: 0,04, Vezels: 2,83