Je voordelen

Onze slimme tips om de feesten voor te bereiden

De feestmaand december komt eraan! En wie feesten zegt, zegt versiering, samen eten met de familie, cadeautjes ... Dat vraagt natuurlijk veel voorbereiding, vooral als je ook aan je budget wilt denken ... en aan de planeet! Daarom volgen hieronder enkele praktische tips om je goed voor te bereiden op de feesten. 

 

De feestmaaltijd 

Wil je met de feestdagen flink uitpakken met iets heel speciaals dat niet alleen de smaakpapillen van je gasten, maar ook je portemonnee laaiend enthousiast maakt 

 

Waarom kies je niet voor “minder maar beter”? Serveer minder dure voeding ( en dus geen vlees, schaal- en schelpdieren, vis ...) om te besparen, de ecologische impact te verkleinen, nog meer te genieten van de producten en vooral te gaan voor kwaliteit.  

 

Zet tegelijkertijd lokale en seizoensproducten op je menu. Die zijn vaak minder duur en lekkerder, en je tovert de ideale feestmaaltijd op tafel. 

 

Traiteurs, vishandelaars, slagers, producenten uit de korte keten, banketbakkers … winkel bij lokale handelaars als je kwaliteit wilt: je kunt op voorhand bestellen om je tijd en budget optimaal te besteden 

 

Feestelijke drankjes 

Misschien wil je bij de maaltijd een drankje serveren dat niemand verwacht? 

 

Heel wat lokale kleine ondernemingen hebben dranken met originele smaken in hun aanbod:   

 

  • De Brusselse Brasserie Fermenterie l’Annexe produceert bieren en frisdranken met unieke smaken. 

  • Voor de kinderen kun je bij FrOui terecht voor heerlijke drankjes op basis van fruit en planten. Ze zijn biologisch, bevatten geen additieven en vooral ook veel minder suiker.  

  • Laat je voor je limonades verleiden door ambachtelijke Belgische merken: Ritchie als je houdt van een citrus- en colasmaak, of Simone a soif als je wel eens iets specialers wilt proeven.  

 

Deze biologische en Belgische drankjes vind je allemaal in de biowinkel en Simone a soif zelfs bij Delhaize. Betalen kan met je ecocheques of maaltijdcheques 

 

Trek voor je alcoholische dranken naar de kleine speciaalzaken in je buurt. Zij kunnen je uitstekend advies geven en je authentieke producten aanbieden van topkwaliteit. 

 

 

De feestdecoratie 

De trends zijn naturel, eenvoud en “do-it-yourself, maar je hoeft niet elk jaar nieuwe versiering te kopen: verzamel en droog gewoon wat denappels, hulst- of sparrentakjes, stukjes schors en laat je verbeelding de vrije loop.  

 

Willen de kinderen ook graag helpen? Droog een paar schijfjes sinaasappel, schilder de schatten die je in het bos hebt verzameld of laat ze net heel natuurlijk schitteren. Schik alles rond een kaars in een mooie vaas of pot en zet die op een tafelloper ... Ziezo! En de heerlijke geur krijg je er gratis bij! 

 

Grijp voor de versiering op je ramen niet naar giftige sneeuwsprays. Met een halve kop Spaans wit, een half glas water, een spons en enkele sjablonen krijg je hetzelfde resultaat: veel voordeliger, ecologischer en gezonder! Bovendien is Spaans wit een natuurlijke ruitenreiniger die je in de biowinkel koopt, waar je kan betalen met je Eco Pass! 

 

Als je geen tijd hebt om zelf aan de slag te gaan, kan je ook leuke versiering vinden in de doe-het-zelfzaak en decoratiewinkels. Daar kun je betalen met je Cadeau/Consumption Pass. 

  

De cadeautjes 

Is een cadeautje onder de kerstboom bij jou ook een traditie? Schenk dit jaar dan bijvoorbeeld eens … een belevenis 

 •  

  • Een etentje op restaurant 

  • Een bioscoopkaartje 

  • Een concertticket 

  • Een uitstapje met het gezin 

  • Een toegangsticket voor de ijsbaan 

  • Een sportinitiatie 

  • Een teken- of hobbycursus 

  •  

 

Met elk budget kan je een zogenaamde “experience” schenken om wat tijd samen door te brengen voor onvergetelijke herinneringen!  

 

En voor je dierbaren die je tijdens de feestdagen niet kunt zien, blijft het traditionele kerstkaartje een leuke attentie die erg in de smaak valt. 

 

 

➤ Je Sodexo-cheques vieren met je mee 

Vergeet je Sodexo Card niet! Soms betaal je je aankopen aan de kassa automatisch met je bankkaart, terwijl je ook kan betalen met je cheques van Sodexo. 

 

Gebruik je cheques voor de eindejaarsaankopen om je uitgaven draaglijker te maken en doe jezelf een plezier door ze slim te besteden! 

 

Kijk eerst eens in de Sodexo4you-app (beschikbaar voor iOs en Android) of je vaste handelaars je cheques aanvaarden. Het zijn er namelijk meer dan je denkt! 

 

We wensen je prettige feestdagen!