Terug naar Inhoud Mag'
Ontspanning

Kies de juiste verwarmingsketel

Ontdek onze 3 tips om de juiste verwarmingsketel te kiezen.

Hoe kies je je verwarmingsketel?

Een nieuwe verwarmingsketel kiezen blijft een moeilijke opgave als je er niets van kent. De verwarmingsketel is echter een van de meest bepalende elementen in de energieconsumptie van een huishouden. Door je verwarmingsketel te vervangen kun je zelfs tot 35% energie besparen!

De diverse systemen en nieuwe technologieën sluiten bovendien perfect aan bij jouw situatie en behoeften. Volg de gids!

Tip 1: profiteer van de mogelijkheden die nieuwe technologieën je bieden!

De voorbije jaren waren er op verwarmingsvlak heel wat innovaties. Een mooi voorbeeld is de condensatiewandketel. Hij is compact, krachtig en biedt optimale prestaties. Dankzij de wandbevestiging kan hij in zowat elke kamer geïnstalleerd worden (badkamer, keuken). Bovendien kun je met dit type verwarmingsketel ook snel sanitair warm water produceren. Ideaal dus voor een klein gezin!

Tip 2: pas je verwarmingssysteem aan aan je warmwaterbehoeften.

Bij de keuze van een systeem voor de productie van sanitair warm water (SWW) is de grootte van je gezin heel belangrijk!

Een doorstroomtoestel is erg praktisch, en is bijvoorbeeld ideaal voor een gezin van twee of drie personen met één badkamer.

Heb je een gezin van vier of vijf personen en moeten er meerdere douches tegelijkertijd warm water krijgen? Dan is een warmwaterboiler de beste oplossing! Die houdt een groot volume water continu op de gewenste temperatuur en levert een debiet dat overeenstemt met je behoeften.

Tip 3: een programmeerbare of een slimme thermostaat?

Wil je je nergens iets van aantrekken en ben je thuis op vaste tijdstippen? Dan is een programmeerbare thermostaat de ideale keuze. Even instellen en dan kun je ervan op aan dat het altijd lekker warm is als je thuiskomt.

Is je uurrooster flexibeler, dan kies je beter voor een slimme thermostaat. Dankzij de nieuwste technologie kun je op elk moment communiceren met je verwarmingsketel via je smartphone of via het internet, en als je niet thuis bent, regelt hij zelfs alles alleen.

Nog vragen ? Neem contact op met Lampiris : 0800 18 815.

Onze verwarmingsadviseurs staan voor je klaar en raden steeds het systeem aan dat het beste bij jouw situatie past. Aarzel niet en vertrouw op Lampiris voor een beter leven!

Geniet nu van een korting op het onderhoud van uw verwarmingsketel : Click HIER

Terug naar Inhoud Mag'

Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.