Terug naar Inhoud Mag'
Tips & Tricks

Kies de juiste tuinmeubels

Je kiest je nieuwe tuinmeubilair natuurlijk vooral met je ogen, maar hou bij de aankoop toch ook maar rekening met enkele andere criteria. Wij overlopen de meest voorkomende valkuilen en te vermijden fouten.

Fout nr. 1: te weinig aandacht aan de materialen besteden

Hout, kunsthars, smeedijzer, metaal,... Bij elk materiaal hoort een eigen stijl en vormgeving. Maar laat je niet verblinden door de look. Denk ook aan de praktische aspecten. Zijn de meubels aangepast aan je levensstijl? Als je al wat ouder bent en af en toe met je rug sukkelt, zijn teakhouten meubels te mijden, hoe gezellig ze er ook uitzien! Want ze zijn zwaarder en moeilijker te verplaatsen dan aluminium. En als je niet veel opbergruimte voor de winter hebt, vermijd je beter materiaal dat te lijden heeft van het weer, zoals rotan.

Fout nr. 2: het onderhoud onderschatten

Sommige materialen zijn onderhoudsvriendelijker dan andere. Vóór je een bepaald meubeltype kiest, denk je beter na over de tijd die je aan het onderhoud ervan wil besteden. Een houten tafel oogt bijvoorbeeld prachtig... Maar als je niet graag hebt dat ze helemaal grijs verweert, dan moet je ze op tijd en stond behandelen met een aangepast product.

 
Entretien meubles jardin

Fout nr. 3: de afmetingen fout beoordelen

Niet alleen het materiaal, ook de grootte van het meubilair is van doorslaggevend belang. Als je terras eerder aan krappe kant is, mag je het zeker niet volstouwen, want dan struikelt iedereen de hele tijd over stoelen en zetels. Geef dan eerder de voorkeur aan stapelbare of vouwstoelen. Zetels zijn misschien wel comfortabeler, maar ze nemen zoveel meer plaats in.

Fout nr. 4: niet goed inschatten wat je echt nodig hebt

Besoin réel mobilier jardin

Het gebeurt maar zelden dat je genoeg ruimte - of budget - hebt om een volledig assortiment prachtige tuinmeubels aan te schaffen! Denk dus goed na waarvoor je ze (meestal) gaat gebruiken. Vind je bij mooi weer een verrassingsaperitief het einde? Of geef je de voorkeur aan een tapasfeestje met enkele vrienden boven een gigantische barbecue voor de hele familie? Investeer dan eerder in een tuinsalon - of zelfs statafels - dan in een grote tafel. Maar wat je ook kiest, gebruik in elk geval je Eco Pass® voor meubels met een FSC- of PEFC-certificaat!

Ontdek hier alle adressen voor betaalbaar tuinmeubilair om met je Eco Pass® te betalen.

Fout nr. 5: de accessoires bij je meubels vergeten

Je meubels zijn gekozen, maar... je bent nog niet klaar! Denk ook aan een parasol of zonnetent. En aan kussens, lantaarns, een plaid, dienbord, mooie planten,... Richt je terras met zorg en overleg in, net zoals je dat voor de andere kamers in je woning zou doen. Al die kleine details laten je gloednieuwe tuinmeubilair pas volledig tot zijn recht komen!

 
Decoration Lampiottes Jardin

 
Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.