Je Voordelen

Jullie top 6 van goede voornemens voor 2020

Tijdens de eindejaarsfeesten hebben we een korte vragenlijst op www.sodexo4you.be geplaatst. Daarin vroegen we de bezoekers van onze website te stemmen voor de Top 6 van de goede voornemers voor dit nieuwe jaar.

Bedankt voor jullie enthousiasme: bijna 1000 mensen hebben geantwoord!

Ook zo benieuwd naar de goede voornemens van de gebruikers van Sodexo4You?

Hier zijn ze!

➤  Jullie ecologische en lokale goede voornemens voor 2020

Geen enkele van deze voornemens (2,5%)

  1. Mijn plasticconsumptie verminderen (26,4%)
  2. Mijn wagen minder gebruiken (21%)
  3. Lokale producenten leren kennen (18,2%)
  4. Vaker winkelen bij zelfstandige handelaars (17,3%)
  5. Tweedehandskleding kopen (8,6%)
  6. Zelf ecologische onderhoudsproducten maken (6%)

Het doet ons veel plezier vast te stellen dat 97,5% van jullie beslist heeft om jullie duurzame gedrag te versterken door te kiezen voor handelingen die goed zijn voor het milieu.

Als je over
Eco Pass beschikt, kan je die gebruiken voor je goede voornemens.

Met de Eco Pass kan je jezelf een drinkfles schenken (‘Mijn plasticconsumptie verminderen’), je treintickets kopen (‘Mijn wagen minder gebruiken’), in een biowinkel shoppen voor een duurzame schoonmaak van je huis (‘Zelf ecologische onderhoudsproducten maken’) of jezelf een retromantel schenken (of niet!) in de tweedehandswinkel (‘Tweedehandskleding kopen’).

We zijn het ook helemaal met jullie eens wat betreft het lokale aspect, dat ons nauw aan het hart ligt en waarvoor we het initiatief (Uit)geven in mijn buurt hebben gelanceerd. Wist je dat je de lokale handel kan steunen met je Lunch Pass? Je kan er immers lokale voeding mee kopen bij de bakker, slager, kruidenwinkel en andere lokale handelaars (‘Lokale producenten leren kennen’). Kijk op www.lokaaluitgeven.be voor de volledige lijst met zelfstandige buurtwinkels in je buurt die je maaltijdcheques aanvaarden!

2,5% van jullie had andere voornemens in gedachten, zoals: vermageren, gezond blijven, gloeilampen vervangen door Led, Isoleren,… Alleen maar goede voornemens!

We wensen je een prachtig 2020 en volharding in je voornemens!

Het Sodexo4you team