Je Voordelen Charlotte

Je kinderen een ruimte-ervaring bezorgen

Zelf de ruimte veroveren? Dat kan in het Euro Space Center, waar kinderen leuke en leerrijke avonturen beleven tijdens een stage.

 

Satellieten, raketten, drones, robots, sterrenkunde, … De lucht- en ruimtevaart staan altijd centraal in de jongerenstages van het Euro Space Center in Transinne. Een buitenkans om een blik te werpen achter de schermen van een interplanetaire missie en een idee te krijgen van de uitdagingen van morgen.

 

 

Een echte astronautentraining

Droomt je kind er al lang van om de ruimtepioniers achterna te reizen? Dan is zo’n astronautenstage ideaal. Een gesimuleerde wandeling op de maan of Mars, een ruimtemissie, raketten bouwen en lanceren, … de stagiairs van het Euro Space Center zijn de ruimtehelden van morgen. Hoe astronauten leven en werken: binnenkort weten ze er alles van!

 

 

Het Euro Space Center bouwt ook aan de toekomst van de ruimtevaartsector 

 

Honderden kandidaat-astronauten beleven bij ons elk jaar boeiende avonturen. Tijdens hun reis leren zij hoe de grenzen van wat technologisch en menselijk mogelijk is, steeds opnieuw worden verlegd.

De stagiairs kiezen uit een rijk programma: wetenschappelijke experimenten, training in simulatoren, raketten bouwen en afvuren, satellieten in een baan brengen, een drone besturen, … Hun missie, in het Nederlands of Frans, duurt 6 dagen en 5 nachten. De ruimte is hun enige limiet!  

 

 

Goed nieuws uit de ruimte: om je kinderen een stage te laten volgen in het Euro Space Center gebruik je nu je Sport & Culture Pass®.