Terug naar Inhoud Mag'
Tips & Tricks

Groener en voordeliger weer naar school

Tiktak, tiktak, … de klok tikt: over minder dan een maand zitten onze kinderen weer op de schoolbanken. Hoog tijd om één en ander voor te bereiden: vervoer, boekentas, schoolspullen, maaltijden, kleren, … De rekening loopt flink op! Maar toch veel minder met onze 4 groene tips.

Geef voorrang aan duurzame benodigdheden

Ben je ze ook beu, die plastic meetlatten die veel te snel breken en al na enkele weken onleesbare markeringen hebben? Koop dus een houten meetlat, die gaat veel langer mee en is beter voor onze planeet! Dezelfde bedenking geldt voor de boekentas van zoon- of dochterlief: een versterkt en stevig model is iets duurder, maar beter dan een linnen rugzak. De boekentas haalt met een beetje geluk en zorg 2 of 3 jaar (soms meer), de rugzak nauwelijks een jaar. Reken dus op termijn je winst uit!

Koop eens anders

Laat de modegrillen voor wat ze zijn. Dat roze gommetje is leuk, maar … het gomt niet zo goed. Een gommetje in natuurrubber doet dat veel beter. Koop potloden in natuurhout, ongeschilderd en ongevernist, met een FSC-label voor duurzame houtkap. Je verstandige keuze verdient een beloning: milieuvriendelijk schoolgerei betaal je met je EcoPass®.

Anders kopen, betekent ook vaker aan tweedehandsspullen denken. Die zijn niet alleen voordeliger, maar meestal ook trendy en in elk geval milieuvriendelijk! Je koopt trouwens niet alleen kleren tweedehands. Ook leesboeken, handboeken, benodigheden, kortom, vrijwel alles! Hoeveel voordeel je dat oplevert? Gemakkelijk 25 tot 50%! En veel winkels aanvaarden bovendien je EcoPass®.

Nog een handige tip: groepsaankopen. Sommige scholen organiseren die zelf en anders gebruik je een van de talrijke gespecialiseerde websites.

 
Achetez vos tickets en ligne

Beperk de verpakkingen

Voyage culinaire autour du monde

We ma ken komaf met plastic flesjes water en drankkartons en vervangen ze door een drinkfles. Geen aluminiumfolie om de boterhammetjes te verpakken: een afwasbare en herbruikbare brooddoos of lunchzak zijn veel beter. Tussendoortjes die per stuk verpakt zijn? Hoeft niet: er bestaan herbruikbare snackzakjes waarin je de lekkere koekjes stopt die je zelf hebt gebakken. Een herbruikbare plastic doos om fruit mee te geven is handig, maar er mag natuurlijk geen bisfenol A inzitten! En ook al deze accessoires koop je met je EcoPass®.

Bespaar op het vervoer

Het goedkoopste vervoermiddel naar school? Ongetwijfeld de fiets! Die helpt meteen ook om de conditie van de kinderen op te krikken. En van de ouders … Is naar school fietsen voor jullie onmogelijk? Geef dan de voorkeur aan het openbaar vervoer of doe aan autodelen. Schoolabonnementen zijn trouwens veel voordeliger dan losse tickets. De NMBS aanvaardt je EcoPass® om treintickets of een Pass te kopen (City Pass, Rail Pass, 10-rittenkaart, ...), maar niet voor abonnementen. De Lijn, TEC en MIVB aanvaarden je EcoPass® jammer genoeg niet.

Een geslaagde septemberstart!

 
Confiserie
Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.