Terug naar Inhoud Mag'
Mijn Sodexo

Evenwichtige en gezonde hamburgers op ons bord

Waarom zou je bij hamburgers meteen moeten denken aan junkfood, druipend van het vet? Ook met een hamburger maak je een evenwichtige en gezonde maaltijd klaar!

Hebben wij niet allemaal de neiging om het beroemde warme broodje met gehakt als een bedreiging voor onze lijn en onze gezondheid te bekijken? Sommige ouders schrappen de hamburger zelfs radicaal uit het menu van hun kinderen, die nochtans meestal verzot zijn op die maaltijd uit Amerika die je met je vingers mag eten!

Het is dus hoog tijd om alle misverstanden recht te zetten: ook een hamburger kan gezond, lekker en evenwichtig tegelijk zijn.

Een "volledige maaltijd" die je op restaurant eet

Je hebt het waarschijnlijk ook gemerkt: de laatste jaren komen er in België steeds meer restaurants waar je de “betere hamburger” bestelt. Je krijgt in deze eethuizen de kans om te ontdekken dat de bekende “hap uit het vuistje”, die je snel “verslindt”, ook traag kan worden gedegusteerd, aan tafel en soms zelfs met mes en vork, rijkelijk voorzien van verse ingrediënten en een gezonde garnituur.

Smaakvol vlees van topkwaliteit, veggiesteaks, frisse groenten, zelfbereide sauzen, biobroodjes, … het geheim schuilt in de kwaliteit van de ingrediënten waarmee een gourmetburger wordt bereid en natuurlijk ook in de bereiding zelf.

Proef ze zelf tijdens de Hamburger4You Days!

In sommige restaurants mag je gerust de term ‘gastronomie’ gebruiken, zo smakelijk en superieur zijn de verwerkte producten. Ontdek er bijvoorbeeld hamburgers die bereid zijn met gerijpt vlees, bekroond met broodjes of “buns” die ter plaatse zijn gebakken. De nieuwste trend in hamburgerland zijn de “sushiburgers”. Voor deze en andere meer avontuurlijk belegde broodjes leveren de Aziatische of fusionkeuken volop inspiratie.

Sommige van de betere hamburgerrestaurants geloven in de voordelen van de korte keten, met lokale producten: groenten uit de streekboerderij, broodjes en vlees van bij de bakker en slager om de hoek …

De hamburgercultuur is duidelijk geëvolueerd, met een milieuvriendelijker, gezonder en smakelijker imago als gevolg. Sommige hamburgers worden zelfs bereid volgens de principes van de slowfoodkeuken! En wie kan daar nu tegen zijn …

Als deze culinaire overwegingen je opnieuw hebben verzoend met de hamburger of je zelfs trek hebben doen krijgen, aarzel dan niet om eens binnen te stappen bij een van onze partnerrestaurants. Doe dat zeker tijdens de Hamburger4You Days, van 23 oktober tot 12 november.

Neem nu deel aan de wedstrijdklik hier 

Smakelijk en veel hamburgergenot!

 

Het Belgisch merk BergHOFF ontwerpt, ontwikkelt en produceert keuken- en tafelgerei. Kostenbewuste productiemethoden en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers stellen BergHOFF in staat om designartikelen bereikbaar te maken voor het grote publiek. Talrijke ontwerpen werden bekroond met internationale prijzen. Graag linken naar de facebookpagina.

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.