Je Voordelen

EURO SPACE CENTER: HET RUIMTE-AVONTUUR

Het Euro Space Center, een thematisch park over de ruimte, opent zijn deuren voor de dag van de astronaut. Deze boeiende ervaring aan de rand van het universum zal zowel groot als klein bekoren. Bovendien kiest u zelf de activiteiten waaraan u wilt deelnemen.


U beschikt zeker en vast over de kwaliteiten van een pionier van de ruimte! Beeld u in dat u uw zintuiglijke vaardigheden test in onze hub in het kader van niet minder dan 8 verschillende activiteiten: geheugen, zicht, perceptie, handigheid, net als de kandidaat-astronauten van het ESA test u uw sterke punten alvorens op missie te vertrekken. En dit is slechts het begin van uw avontuur!

Eens u geselecteerd bent, vertrekt u richting onze trainingssimulatoren. Dankzij onze Space Rotor ervaart u de middelpuntvliedende kracht die de astronauten voelen wanneer hun raket opstijgt. In de free fall slide ontdekt u nieuwe sensaties: ervaar de vrije val en maak zelf mee wat de astronauten aan boord van het Internationale ruimtestation in een baan rond de aarde meemaken.

Het is nu hoog tijd om even op de maan en op Mars te lopen dankzij onze Moonwalk XP/ Marswalk XP. Deze simulator bootst de zwaartekracht van deze twee hemellichamen na en aan de hand van virtual reality masks wordt u ondergedompeld in realistische landschappen.

 

 

Met onze Space Flight Unit neemt u wat hoogte aan boord van uw ruimtetuig en vertrekt u op ontdekking van de canyons van Mars.

U bent nu klaar om op reis te gaan naar de rode planeet, waar u in onze Mars Village zult worden verwelkomd. Deze opmerkelijke structuur toont u de leefomgeving die de mensheid zou kunnen ontwikkelen in een nabije toekomst. Of het nu gaat over de reis of de landing, de geschiedenis van Mars of de verkenning ervan door de mens, u communiceert steeds met uw omgeving door uw eigen rover te besturen.


In het kader van onze Space Tour ontdekt u de geschiedenis van de verovering van de ruimte door middel van, onder andere, een interactief magic board van meer dan 7 meter lang om de plaats van onze blauwe planeet in ons zonnestelsel te begrijpen. U bezoekt onze thematische zalen gedurende dit parcours van één uur.


In ons planetarium kunt u dan weer een film over de astronomie bekijken die op een koepel wordt afgespeeld. Dit zicht is voor groot en klein adembenemend.

Als kers op deze ruimtetaart kunt u plaatsnemen in onze 5D-spaceshow, een interactieve filmzaal waarin u zich als het ware aan boord van de Apollo-missies waant. Dankzij bewegende zetels, een 3D-bril en speciale effecten wordt u ondergedompeld in een ongelooflijke sfeer.

U heeft het wellicht begrepen, u bent onze kandidaat-astronaut nummer één.


Kruip nu aan boord van ons Euro Space Center ruimteveer en ontdek de ruimtehobby zoals nooit tevoren.

www.eurospacecenter.be