Terug naar Inhoud Mag'
Ontspanning

Eieren rapen: 6 originele manieren

Paaseitjes in de tuin verstoppen is een hele kunst … maar het kan nog beter! Met deze leuke ideeën wordt het traditionele eieren rapen met Pasen verrassend, avontuurlijk of zelfs een echte hersenbreker. Veel plezier!

Iedereen zijn kleur

Vind jij het ook zo moeilijk om de grotere kinderen in te tomen, zodat ze de gemakkelijk te vinden eitjes laten liggen voor de kleintjes? Om conflicten en frustraties te vermijden, is er een eenvoudige oplossing: elk kind of elke leeftijdscategorie mag alleen eieren in een bepaalde kleur rapen. De eieren in de kleur voor de oudste kinderen liggen dan natuurlijk heel toevallig op moeilijke plekken! Voor de eieren zelf gebruik je onze 3 doe-het-zelf tips voor Arty paaseieren!

 
La chasse aux couleurs

Wie nadenkt, vindt meer

Staan alle kinderen klaar met hun mandje? Dan krijgen ze een papiertje waarop je een raadseltje hebt geschreven. Als ze de oplossing vinden, komen ze vanzelf bij de eerste vindplaats. En kijk, daar ligt naast de eieren een papiertje met nieuwe aanwijzingen, voor een ander plekje met eieren in de woning of de tuin. Hoe hou je de kinderen gemotiveerd? Door de aanwijzingen te variëren: een rebus, een tekening, een kruiswoordraadseltje, een fotopuzzel,...

Nachtelijke zoektocht

Om de eierenjacht extra spannend (en een beetje griezelig) te maken, begint ze pas als het donker is. Geef de kinderen elk een zaklamp (of een fakkel als ze al wat groter zijn). Om ze op de goeie weg te zetten, baken je de moeilijkste vindplaatsen af met lichtgevende armbandjes. Ook binnen is zo'n spannende eierenjacht mogelijk: laat de rolluiken naar beneden en doof de lichten.

Schattenjacht

La chasse au trésor

Teken eerst een schatkaart op een stuk karton: de plattegrond van je woning of de contouren van je tuin of wijk. Knip de schatkaart in een vijftiental stukken, die je in even zoveel plastic eieren stopt. Die eieren verstop je gewoon tussen de echte of chocolade exemplaren in de tuin of je woning. Na de zoektocht moeten de kinderen de schatkaart weer bij elkaar puzzelen om de schat te vinden: een reuzegroot paasei, een kleurboek, ...

Zoeken met een "boodschappenlijstje"

Wil je er een wedstrijdje van maken? Verdeel de kinderen in twee groepjes en geef elk groepje een lijst met eieren om te zoeken (eventueel met tekeningetjes als ze nog niet kunnen lezen): 14 blauwe, 10 groene, 5 kuikentjes, 3 konijntjes,... De eerste ploeg die alles gevonden heeft, wint!

Woorden zoeken

Als de kinderen al wat groter zijn, kleef je letterstickers op de eieren. Als ze klaar zijn met zoeken, krijgt het kind dat het langste (of gekste) woord kan vormen een extra verrassing.

Nog een tip: voor lekkere, traditionele chocolade-eieren en figuurtjes gaat er niets boven de knowhow van je bakker! Hij geeft je ook graag advies voor een heerlijke paasbrunch. Broodjes in allerlei soorten, sandwiches, stokbrood, suikerbrood, koekjes, gebakjes, taarten, … allemaal zoetigheden die je gasten zullen doen watertanden! En de kers op de taart? Dat je ook bij je favoriete bakker je Sodexo Card® kan gebruiken.

Ontdek hier alle bakkers die de Sodexo Card® aanvaarden

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.