Terug naar Inhoud Mag'
FreeTime

Eetbare borden en bestek voor zomerse picknicks

Hoe heerlijk picknicken ook kan zijn, er zit altijd één onaangenaam kantje aan: de stapel vuile borden, vorken, messen en lepels die je naar huis moet zeulen. De oplossing? Je eet ze gewoon op!

DO EAT: Belgische schaaltjes uit aardappelen

Hélène Hoyois en Thibault Gilquin - zij is webdesigner, hij interieurarchitect - gingen in 2013 aan de slag met DO EAT. Dit Belgische bedrijf wil particulieren en de horeca helpen om hun afval te verminderen, zonder dat ze het zelf merken. Het creatieve duo ontwikkelde schaaltjes in de vorm van prauwen en tulpen om hapjes te serveren, maar ook verpakkingen voor sandwiches, bagels of een portie frietjes. Ze zijn van aardappelen gemaakt, dus eetbaar, geschikt voor zoute én zoete bereidingen en zowel koud als knapperig goudgeel uit de oven te genieten.

Blikjes uit algen

De beroemde Franse sterrenchef Thierry Marx en chemicus Raphaël Haumont hebben het “Centre français d’innovation” opgericht. Koken moet in de toekomst milieuvriendelijker worden, vinden zij. Daarom ontwikkelden zij, met algen als grondstof, waterdichte, eetbare en biologisch afbreekbare blikjes. Hun product zou perfect allerlei flesjes en potjes uit kunststof kunnen vervangen, want die vervuilen en zijn potentieel schadelijk voor onze gezondheid. En dit is nog maar een begin, want producten op basis van algen zouden op termijn cellofaanfolie en keukengerei in PVC kunnen vervangen. Die worden in grote aantallen in keukens gebruikt en om ze te vervaardigen is fossiele energie nodig.

Knapperige lepels!

Ok, nu hebben we al eetbare schaaltjes, blikjes en flessen, maar hoe zit het met het bestek? Een eetbare lepel uit deeg is eigenlijk onmisbaar voor een volledig eetbare picknickset. Daarom hebben Amerikanen een Edible Spoon Maker op de markt gebracht. Want die eetbare lepels maak je zelf! Met een toestel dat veel weg heeft van een wafelijzer fabriceer je 4 eetbare lepels op nauwelijks 3 minuten. En met dit eetgerei geef je bereidingen zelfs een knapperig extraatje.

Terug naar Inhoud Mag'

Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.