Terug naar Inhoud Mag'
Koopkracht

Een stralende kerst... met respect voor het milieu

Eindejaarsfeesten zonder je bankrekening te plunderen? Feestvieren zonder het milieu te belasten? Het kan! Een beetje verbeeldingskracht, een vleugje magie en wat nieuwsgierigheid - meer heb je niet nodig om je eindejaarsfeesten duurzaam én origineel te maken. 

O dennenboom ...

Ieder jaar weer luidt de vraag: een kunstboom of een echte kerstboom? In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een kunstboom niet altijd de meest duurzame oplossing. Kunstbomen zijn meestal gemaakt van pvc. Het kost bakken energie om een plastic kerstboom te produceren. Bovendien ziet zo'n kunstboom er na een paar jaar op zolder niet meer florissant uit. En het ergste van alles? Ze zijn niet recycleerbaar. Gemiddeld gooien we een plastic kerstboom al drie jaar na aankoop weg. Zo'n boom is dus maar een kort leven beschoren ...

Een echte boom is dus de meest milieuvriendelijke keuze. Maar welke kies je? De Epicea is een inheemse soort. Hij ruikt sterk naar hars en verliest snel zijn naalden in de woonkamer. De Nordmann-den ruikt minder sterk, ziet er onberispelijk uit en is afkomstig uit de Kaukasus. Welke van de twee kies je? Het maakt niet uit - tenminste als je een boom koopt die bij jou in de buurt is gekweekt en niet te ver vervoerd hoeft te worden.

Zijn de kerstdagen eenmaal achter de rug, dan heb je twee mogelijkheden. Heb je de boom gekocht in een pot, dan kun je hem opnieuw planten. Verplaats de boom niet meer dan noodzakelijk en vergeet hem niet in een hoekje van je tuin! Heb je een boom zonder wortels gekocht? Geef hem mee met de speciale kerstboomoophaling na de feestdagen, zodat hij zijn levenscyclus kan eindigen als compost.

Knutselen voor kerst

Haal jij net als de meeste Belgen ook de kerstsfeer in huis? Met wat fantasie, een paar knotsgekke ideeën en een beetje handigheid maak je zelf originele, goedkope en milieuvriendelijke decoratie. 15% van de Belgen kiest al voor recycling, upcycling, natuurlijke materialen en zelfgemaakte versieringen gemaakt van alledaagse spullen. Ga snel grasduinen op zolder, in de tuin of in je klusjeskast.

Op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele kerstboom? Wil je je gasten versteld doen staan? Maak zelf een kerstboom van opeengestapeld drijfhout of pallets, takken uit de tuin ... kerstballen en lichtjes maken de illusie compleet!

Laat de kerst langer duren

Het is Kerstmis! Je gasten zullen zo aanbellen. In de huiskamer straalt je kerstboom. Wat heb je gekozen: een echte boom, een gereconstrueerde of niet meer dan de suggestie van een kerstboom? Onder de boom ligt een grote stapel zorgvuldig uitgekozen (of misschien wel zelfgemaakte?) cadeautjes. Laat het feest beginnen! Voor jou mag het altijd Kerstmis zijn. Zijn je gasten aangekomen? Snijd dan een gespreksonderwerp aan dat hun blik op Kerstmis zal veranderen! Maak je kerstdagen nog stralender met een vleugje groene stroom! Word nu Lampiris-klant en krijg tot 50 euro cadeau. Voor de rest van je leven!

Ik profiteer ervan!

Terug naar Inhoud Mag'

Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt u tal van voordelen. Dankzij uw persoonlijk profiel kan u van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik uw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om u vandaag nog te registreren.