Terug naar Inhoud Mag'
Ontspanning

Digitale vakantiekaartjes worden populair

Vind je het een vervelende karwei om tijdens je vakantie op zoek te gaan naar postkaarten en postzegels? Dan is er nu goed nieuws: digitale kaartjes versturen vanaf je smartphone is de nieuwste trend. Zo gaan traditie en innovatie hand in hand!

> Bewegende virtuele kaart

Sommige websites hebben zich gespecialiseerd in virtuele kaartjes. Hoe werkt het? Je kiest een model, voegt een persoonlijk tekstje toe, klikt of tikt even op de knop "verzenden" en je kaartje zit onmiddellijk - of op een datum die jij kiest - in de mailbox, op de smartphone of in de Facebook-account van de geadresseerde.

Welke voordelen?

Leuk: virtuele postkaarten zijn vaak speelse tekenfilmpjes, al dan niet met muziek erbij, en soms heel grappig!
Snel: kaartje kiezen, tekstje erbij, geadresseerde vermelden en … aangekomen! Je hoeft nooit meer bang te zijn dat jij al lang terug thuis bent vóór je vakantiekaartjes aankomen.

 
La carte virtuelle animée

Milieuvriendelijk: geen papier, geen envelop, geen vervoer om je kaartje te posten of naar de geadresseerde te brengen. Een e-card is dus milieuvriendelijk.
Voordelig: de meeste gespecialiseerde websites rekenen je helemaal niets aan om je e-card te versturen.

- Enkele gespecialiseerde sites Kisseo, CyberCartes, 123greetings.com, Hallmark, …

> Elektronische postkaart

Digitaal is gemakkelijk, maar misschien vind je een echte papieren kaart krijgen toch nog het leukste? De ideale combinatie bestaat: je verstuurt de postkaart digitaal en ze komt op papier in de brievenbus van je geadresseerde aan. Sommige apps voor smartphone en tablet laten je echte kaarten creëren en versturen, ongeacht waar je naartoe reist in de wereld.

Welke voordelen?

Personaliseerbaar: gedaan met de klassieke foto’s van gondels in Venetië en lavendelvelden in de Provence. Digitale postkaarten maak je zelf! Je kiest uit talrijke designvoorstellen en voegt er dan je eigen foto’s, tekeningen, selfies en teksten aan toe...

 
On laisse reposer

Praktisch: je hoeft niet meer op zoek te gaan naar een postkantoor in de buurt. Je hebt alleen maar een mobiel toestel nodig om een kaart naar keuze te creëren, ongeacht waar je bent. De kaart wordt vervolgens voor jou geprint, gefrankeerd en verstuurd door het fotolab van het bedrijf dat je hebt gekozen.
Democratisch: volgens Test-Aankoop is een digitale kaart vaak een beetje duurder dan een traditionele kaart. Afhankelijk van de app schommelt de verzendingsprijs tussen € 2,14 en 2,64.

- Enkele gespecialiseerde apps
Test-Aankoop heeft 13 mobiele postkaartenapps getest. Volgens de consumentenorganisatie zijn dit de beste 5: Pixum, Kruidvat, Cewe, bpost et Popcarte.

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.