Je Voordelen Charlotte

De perfecte start van de feestperiode: De Notenkraker!

Het wintersprookje De Notenkraker is ideaal om de wonderlijke kerst- en nieuwjaarssfeer op te roepen. Het Arts Center Saint-Michel uit Sint-Petersburg brengt dit romantisch ballet op 23 december naar Bozar in Brussel. Een onvergetelijk spektakel voor het hele gezin.

Op kerstavond brengt de goede tovenaar Drosselmeyer een bezoek aan Masha. Hij toont haar een visioen dat wankelt tussen droom en werkelijkheid. Haar kerstgeschenk, een Notenkraker, maakt van haar een onverschrokken kampioen in het gevecht tegen de ratten en laat in haar hart de eerste gevoelens van liefde ontluiken voor de charmante prins.

 

 

Deze Notenkraker in een choreografie van Mikhail Venshchikov blijft trouw aan de zuivere traditie van het klassieke Russische ballet uit Sint-Petersburg. Alle belangrijke onderdelen uit de originele choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov werden bewaard. Denk aan welbekende taferelen zoals de Wals van de Sneeuwvlokken, de Bloemenwals, het Grand Ballabile en de Divertissementen met de Poppen. Bovendien bevat deze productie ook choreografische tableaus die voor het eerst sinds 100 jaar opnieuw worden opgevoerd, zoals het legendarische Adagio à l’Écharpe uit het eerste bedrijf.

 

    

 

Het Arts Center Saint-Michel heeft al eerder getoond hoe sterk het gehecht is aan de traditie van de Sint-Petersburgse balletschool. Het Belgische publiek kreeg de kans om dit te ontdekken tijdens het Grand Ballet Gala, dat in februari 2017 in Antwerpen, Gent en Brussel werd opgevoerd, of tijdens Aurora’s Wedding (P. Il. Tsjaikovski), in juni en juli 2018 in Brussel, Oostende, Spa en Mortsel.

 

        

 

Kinderen en volwassenen zullen zich graag laten onderdompelen in de betoverende sfeer van dit wintersprookje op muziek van Tsjaikovski. De Notenkraker van het Arts Center Saint-Michel, met sterdansers van de Bolsjoi- en Mariinski-theaters, maar ook met leerlingen van het Conservatoire de la Danse van Brussel, wordt beslist een onvergetelijk feest voor het hele gezin bij het begin van de kerst- en nieuwjaarsperiode. En bijna even magisch: gebruik voor deze unieke opvoering je Sports & Culture Pass®!

http://ballet-russe.com/notenkraker