Je Voordelen Charlotte

De magie van ijs en licht in Brugge

Het Digitaal IJsmuseum dat van 24 november 2018 tot 6 januari 2019 in Brugge bezoekers verwelkomt, is niet minder dan een wereldprimeur! 40 artiesten, 3 000 ijsblokken, 100 projecties en 60 computers creëren een wonderlijke klank- en lichtshow.

 

 

Je gelooft je ogen niet. Gedurende anderhalve maand slagen 40 ijsbeeldhouwers en videokunstenaars erin om 3 000 ijsblokken tot leven te wekken, op een oppervlakte van meer dan 1 000 m². Bezoekers ontdekken een betoverende show van 3D-videoprojecties in het kristalheldere ijs, een irreële ervaring van schittering, kleuren en vormen. Licht en muziek brengen de edele kunst van de ijssculpturen op een uniek hoog niveau.

Een topevenement in de kerst- en nieuwjaarsperiode

Dit Digitaal IJsmuseum is een wereldprimeur. Het is ondergebracht in een IJspaleis van ruim 4 meter hoog op het Stationsplein in Brugge. Het museum is elke dag open van 10 tot 19 uur, van 24 november tot 6 januari. Voor gezinnen is dit ongetwijfeld een buitenkans, een van die niet te missen topevenementen in de eindejaarsperiode.

Voor deze unieke, overweldigende productie was niet minder dan 500 ton transparant en ondoorzichtig ijs nodig, dat lokaal wordt geproduceerd. Het immense, thermisch geïsoleerde IJspaleis van 6 000 m³ wordt permanent gekoeld met een systeem dat zijn energie uit een groot aantal zonnepanelen haalt.

 

 

Een adembenemende reis door de ijswereld

Kunstenaars en video-ingenieurs uit de hele wereld zijn in Brugge neergestreken om je mee te nemen op een verbluffende reis van één tot twee uur door een fabelachtige ijswereld bij -6°C. Vergeet dus niet warme kleren aan te trekken! Tickets zijn te koop aan de balie van het Digitaal IJsmuseum. En een leuke meevaller: het museum aanvaardt de Sport & Culture Pass® als betaalmiddel en reserveren is niet nodig.

Meer weten: www.ijs.be