Terug naar Inhoud Mag'
Koopkracht

Betaal je verwarming en isolatie met je Eco Pass®!

Je verwarmingsketel vervangen of laten onderhouden, het dak van je woning of de leidingen isoleren … allemaal prima ideeën om je energiefactuur te verlichten. Maar hoeveel kosten die ingrepen? In elk geval minder als je ze betaalt met je Eco Pass®.

Bespaar 30% met een nieuwe ketel

Je oude verwarmingsketel vervangen door een nieuwe condensatieketel (die tegenwoordig de norm is) levert je een besparing van 30% op je energiefactuur op. Allemaal goed en wel, maar zo’n nieuwe ketel kost gemiddeld € 3.500 tot € 5.000 …

Gelukkig bestaan er wel oplossingen om die uitgaven naar beneden te krijgen. Zowel in Vlaanderen, Brussel als  Wallonië ontvang je een premie als je je ketel vervangt. En verder is het nog te weinig bekend dat je ook je Eco Pass® kan gebruiken om je nieuwe ketel te betalen. Dat scheelt weer een stuk op de prijs!

Gewoon je verwarmingsinstallatie regelmatig laten onderhouden is ook een goed idee om je energiefactuur binnen de perken te houden. Het is zelfs wettelijk verplicht. Het rendement van een goed onderhouden ketel ligt zo’n 10% hoger! En ook die werken kan je betalen met je Eco Pass®.

Bespaar nog eens 30% met goede isolatie!

Je woning correct isoleren levert je eveneens een energiebesparing op die tot 30% kan oplopen. Tegelijk verbeter je de score op het EPC-certificaat van je woning, zodat die een hogere waarde krijgt als je ze ooit verkoopt! De werken kosten je dus wel geld, maar ze brengen tegelijk ook op.

Net zoals voor een verwarmingsketel geeft de overheid bovendien premies om de prijs van je isolatiewerken te drukken (in Vlaanderen, Brussel en Wallonië). In Brussel wordt de dakisolatiepremie trouwens opgetrokken in 2018!

Als kers op de taart kan je ook je Eco Pass® gebruiken om de kosten van je dakisolatiewerken te verlichten. Hetzelfde geldt trouwens voor isolatieproducten die je aankoopt voor de rest van je woning: tochtstrips voor deuren en vensters, omhulsel om warmwaterleidingen te isoleren, enz. Maar wie isolatie zegt, denkt meteen ook aan ventilatie. Een correct geïsoleerd huis is hermetisch afgesloten. Het moet dus geventileerd worden om de lucht voldoende te verversen. Je kan nu ook - en dit is nieuw - het materiaal en de installatie van een beheersysteem voor de ventilatie van je woning betalen met je Eco Pass®. Ga wel na of het systeem aan norm NBN-50-001 voldoet.

En mijn brandstof dan?

Gas, stookolie, pellets, … nemen een flinke hap uit ons energiebudget. Hoewel je stookolie of gas niet met je Eco Pass® kan betalen, is dat wel perfect mogelijk met meer milieuvriendelijke brandstoffen als pellets en gecertificeerd hout!

Hier vind je de volledige lijst van producten en diensten die energiebesparingen opleveren en waarvoor je je Eco Pass® kan gebruiken.

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.