Je voordelen

Betaal je lunch mobiel met je maaltijdcheques via de Payconiq by Bancontact-app

Vanaf nu kunnen alle gebruikers van de Sodexo Card via hun smartphone met hun maaltijdcheques betalen. Voeg één keer je Sodexo Card aan de app Payconiq by Bancontact toe, en je betaalt je lunch of je aankopen heel eenvoudig mobiel.

Wist je dat de maaltijdcheque het populairste extralegaal voordeel is in België? En dat Payconiq by Bancontact de meest gebruikte betaalapp van het land is? Een samenwerking tussen Sodexo en Payconiq by Bancontact lag dus voor de hand!

 

 

➤ Betaal mobiel met je Lunch Pass

De Lunch Pass, de maaltijdcheque van Sodexo, is toegevoegd als betaalwijze in de Payconiq by Bancontact-app. En dat betekent dat je voortaan je koffie of je lunch bij je lokale Payconiq-handelaar makkelijk met je maaltijdcheques kan betalen via de app. Scan hiervoor de QR-code van Payconiq op de sticker van de handelaar in de winkel.

Als de handelaar zowel de Sodexo Card aanvaardt als betalingen via Payconiq, zullen je maaltijdcheques automatisch verschijnen als betaalmiddel (op voorwaarde dat je over voldoende saldo beschikt op je maaltijdcheques).

Dat is interessant

 

 Scan de QR-code van Payconiq en het is gebiept!

Vul zelf het bedrag in, bevestig de transactie en hop, het is gebiept! Je hoeft niet langer naar je betaalkaarten te zoeken in je portefeuille: je hebt je maaltijdcheques meteen bij de hand in je gewoonlijke betaalapp.

Momenteel kan je enkel betalen met maaltijdcheques via de Payconiq by Bancontact-app via de QR-codes op een sticker. Binnenkort volgen ook de QR-codes op de betaalterminals en op de kassaschermen.

Meer weten

 

  

 

 Een volledige en praktische oplossing

Nu je Lunch Pass hebt toegevoegd aan de Payconiq by Bancontact-app, kan je er niet alleen betalingen mee uitvoeren. Je kan er ook de historiek raadplegen van al je mobiele betalingen met maaltijdcheques.

“Onze eet-, winkel- en werkgewoontes zijn twee jaar geleden sterk veranderd, en veel van die gewoontes zijn vandaag sterk verankerd”, legt Sven Marinus uit, CEO van Sodexo. “Door die nieuwe gewoontes te vertalen in gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossingen, veranderen we het gebruik van de maaltijdcheques in een supereenvoudige routine. Een intuïtief en dus veelvuldiger gebruik van deze koopkracht draagt rechtstreeks bij tot de relance van de economie. Daarom leggen we de nadruk op mobiele en online betalingen, in samenwerking met toonaangevende economische spelers zoals Payconiq.”

 

 Beschikbaar in heel België

Sinds april liep er al een pilootproject in de regio Antwerpen met handelaars uit de voedings- en dranksector die Payconiq aanboden met een QR-code op een sticker. Dat initiatief is nu uitgebreid naar heel België: alle lokale handelaars die Payconiq aanbieden via een QR-code op een sticker en die de maaltijdcheques al aanvaarden, kunnen ze nu ook aanvaarden via Payconiq.

  

 Hoe voeg je je maaltijdcheques toe aan Payconiq by Bancontact?

Makkelijk: voer de twee volgende stappen uit en je bent al klaar!

1. Selecteer ‘Betaalwijzen’ in het menu in de app of klik onderaan het startscherm op ‘Diensten’.

2. Selecteer ‘Maaltijdcheques’. Voeg je Sodexo Card toe als nieuwe betaalwijze.

BELANGRIJK: Let er goed op dat je vooraf niet alleen je bankkaart maar ook je bankrekening aan de app hebt toegevoegd. Je kan deze toevoegen via het menu onder ‘Betaalwijzen’.

Tutorial

Ziezo, nu kan je betalen met je maaltijdcheques via de Payconiq by Bancontact-app!

Heb je de app nog niet gedownload? Doe het dan snel 

Download de app