Terug naar Inhoud Mag'
Tips & Tricks

8 ideeën voor meer vakantiesfeer op het werk

Veel collega’s zitten aan het strand of in de bergen … maar jij jammer genoeg niet! Klagen helpt niet: ook in augustus maakt een goed humeur kantoorwerk lichter. Deze 8 suggesties brengen zon in je werkdag.

1. Pas je tempo eens aan

Doe alsof je toch nog een beetje met vakantie bent: verwen jezelf met een koffietje op een terras vóór je aan de slag gaat. Of stap uit de 9-tot-18-uur tredmolen en probeer eens een uur vroeger aan te komen en te vertrekken. Dan hou je ’s avonds tijd over om wat te flaneren met je liefste, een tijdschrift te lezen,...

2. Ga voor een zomerse look

Op teenslippers op kantoor aankomen hoeft nu ook weer niet, maar kleed je wel luchtiger en relaxter dan anders. Wat wij bedoelen? Voor meneer een poloshirt met korte mouwen, voor mevrouw een lange jurk met jungleprint.

 
Rouler_ses_vêtements

3. Je bureau met een air van Saint-Tropez

Veel is er niet nodig om je werkruimte een onweerstaanbaar vakantiesfeertje te geven. Een mooie groene plant, de azuurblauwe zee van de Caraïben als screensaver, een kleurrijk parasolletje in je fruitsap, een nieuw notablok in snoepjeskleuren,...

4. Afspeellijsten à gogo

Een beetje inspiratie nodig? Ga voor latinoritmes en andere zomerhits die je een opkikker geven. Of ontspan je met een relaxatie-cd met het geluid van aanstormende golven en krijsende meeuwen … Hier met die koptelefoon, dat dossier van Peeters zal snel klaar zijn!

 
Rouler_ses_vêtements

5. Geuren brengen je in vervoering

Om je in andere oorden te wanen, gaat er niets boven de juiste geur! Verwen je huid met hydraterende olie die naar vakantie geurt (monoi, kokos, vanille, …) of verstuif etherische oliën in een landschapskantoor (oranjebloesem, lavendel, …).  

6. Daag je collega's uit

Af en toe eens flink lachen is ideaal voor een stressloze dag op kantoor. Drijf Pieter-Jan zover dat hij de macarena begint te dansen, ga met collega’s de weddenschap aan om het eerst het woord “dromedaris” tijdens een bloedserieuze vergadering te lanceren … De winnaar verdient een gratis aperitief op het afterwork-terras.

7. Organiseer een zomerbuffet met collega's

Iedereen brengt een zomers gerecht mee naar kantoor (meloen en rauwe ham, een pastaslaatje, tabouleh met feta,... die je aankoopt met je Sodexo Card®) en 's midda gs organiseer je in het park om de hoek een gezellige en ontspannende picknick

8. Denk positief

Beter dan te zitten kniezen en te denken aan collega’s die nu lekker bruinen onder een zuiderse zon, bekijk jij de wereld door je roze (zonne)bril. Want werken in de zomer heeft ook voordelen: minder files onderweg, niet meer wachten aan de koffieautomaat... Zalig!

Met deze tips wensen wij je een aangename augustusmaand op kantoor!

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.