Je Voordelen Charlotte

6 uitstappen om van te genieten met je ecocheques

Zomertijd, vakantietijd … Wie wil er dan niet even uitblazen met het hele gezin? En het kan nog mooier, want je Eco Pass bieden je talloze mogelijkheden voor leuke tripjes in België of het buitenland. Doe inspiratie op met onze 6 suggesties …

 

 

1. Een B&B met het Groene Sleutel-label

Een charmant of eigenzinnig ingerichte kamer, een hartelijke en authentieke gastheer of gastvrouw, een knus en huiselijk gevoel, … Brengt een bed & breakfast jou aan het dromen? Haal dan alvast je Eco Pass boven, want die zijn welkom in alle B&B’s met het Groene Sleutel-label. Of verblijf je liever op een leuke camping, in een hotel, vakantiehuisje of jeugdherberg? Ook daar zijn ze bruikbaar!

 

 

2. De Ardennen en de Kust: altijd raak

Het zijn misschien klassiekers, maar een frisse neus halen in het bos of aan zee werkt altijd! Urenlang wandelen of de Lesse afvaren in een kajak, rondrijden in een billenkar of zandkastelen bouwen … meer moet dat niet zijn. En er gaat niets boven de trein om er je hele kroost mee naartoe te nemen. Je ecocheques komen dan immers goed van pas, want de NMBS aanvaardt ze voor al je ritten op het hele Belgische grondgebied.

 

 

3. Een te gekke citytrip naar Londen

Bezoek Buckingham Palace, maak een boottochtje op de Thames, snuif de sfeer van Piccadilly Circus op, smul van een fish and chips of ga shoppen in Oxford Street. In Londen verveel je je nooit! Hoewel … er zijn ook mensen die zweren bij de Seine, de Eiffeltoren, Montmartre en de Champs-Elysées! Waar je je hart ook verloren hebt, je tickets voor de Eurostar en de Thalys betaal je in elk geval met je Eco Pass.

 

 

4. Een weekend in een vakantiepark

Te veel activiteiten om op te noemen, een subtropisch zwemparadijs, comfortabele woningen, een aangename omgeving, … Klein en groot kan er zich volop uitleven, dus wat gaat er boven een vakantiepark om eindeloos te genieten met de hele familie? Gelukkig hebben zowel Sunparks als de Center Parcs van Erperheide en De Vossemeren het Groene Sleutel-label behaald. Want dat betekent dat je je verblijf regelt met je eurocheques.

 

 

5. Roadtrip op twee wielen

Mag het eens wat anders zijn voor je vakantie? Daar is niet veel voor nodig: een fiets, wat spullen op je bagagedrager, een hotel op enkele tientallen kilometers, … En dan is het genieten, van het avontuur, de vrijheid, de landschappen, de leuke ontmoetingen onderweg! En aangezien ecocheques ook de duurzame mobiliteit willen bevorderen, koop je er je fiets of elektrische fiets mee, een kinderfietskar en andere accessoires (helm, kinderstoeltje, pomp, …).

 

 

6. Zalig zomers luieren … in de tuin!

Lukt het dit jaar niet om weg te gaan? Of heb je er gewoon geen zin in? Geen probleem, vakantie is vooral een gevoel. Zet dus koers naar … je tuin om van de zomer te genieten! Nodig al je vrienden uit op een barbecue, koester je in de zon of leef je uit in je groentetuin. Bij onze partner Gamma vind je alles wat je nodig hebt - dankzij jouw Eco Pass – om je tuin piekfijn te verzorgen (houten meubels, spelletjes voor buiten, planten, tuingereedschap, …).