Je Voordelen

6 tips voor een blije eerste schooldag

Na twee maanden van onbekommerde vrijheid gaan de schoolpoorten binnenkort weer open. Kijkt je kind nu al sip? Met onze 6 suggesties hou je de vakantiesfeer nog even vast en help je zoon- of dochterlief vrolijk en vol goede moed weer op weg naar school. 

1. Kies een zomerse outfit voor de eerste schooldag

Waarom zou het leven er na de vakantie plots grijs en saai moeten uitzien? Het kan anders. Een fleurig rokje, een T-shirt met een gek opschrift, een leuke bermuda, een origineel hoedje of mooi halssnoer, … Je wil natuurlijk wel dat je kind zich helemaal op zijn gemak voelt. Kies dus samen de outfit die het op de bewuste dag helemaal niet zo erg maakt om de vakantie voor school in te ruilen!

(Ga jij dan ook weer naar kantoor? Verwen gerust jezelf en loop even langs bij ZEB voor die onweerstaanbare jurk die je gebruinde benen zo mooi laat opvallen!)

 

 


 

2. Ga voor leuk schoolmateriaal

Boekentas, rugzak, pennenzak, mappen, schaar, potloden, … Weg met saaie, kleurloze spullen, kies resoluut schoolmateriaal dat aansluit bij de belevingswereld en fantasie van je kind. Bij onze partner Ava liggen er stapels van. Een schrift openslaan om huiswerk te maken wordt dan zoveel leuker voor je kind.


 


 

3. Maak ook van de lunch een vrolijke boel

Aluminiumfolie vervuilt de planeet … Vervang het door een toffe boterhammendoos, die je bijvoorbeeld bij onze partner Casa vindt. Een lieve flamingo, bonte regenboog of motieven die zo uit de tropen lijken te komen? Het doet er niet toe, als je spruit er maar zin door krijgt om zijn of haar boterhammen te verslinden! Vergeet je de broodnodige vitamientjes niet? Verwen je kind gezond met de lekkere bioproducten die je koopt met je Eco Pass.

 

 


 

4. Wakker maken met de nieuwste zomerhit

Het schrille geluid van een wekker dat door merg en been gaat … Je zou voor minder weigeren op te staan! Laat liever het favoriete deuntje van je schoolkind door de kamer klinken. Die ziet het leven dan plots veel zonniger in en wil graag aan de dag beginnen!
 

5. Pak uit met onweerstaanbare naschoolse activiteiten

Was Thomas de hele vakantie niet uit het zwembad van het hotel weg te krijgen? En was het niet bij te houden hoe vaak Amber de klimmuur van de camping heeft overwonnen? Maak handig gebruik van die zomerse passie van je kinderen om ze te motiveren. Schrijf ze in voor nieuwe naschoolse activiteiten met je Sport & Culture Pass.


 


 

6. Las één tv-loze avond per week in

Op vakantie is er plots tijd om met alle gezinsleden samen leuke dingen te beleven. Herval dus niet te snel in je oude gewoonten als het schooljaar weer aanbreekt. Waarom zou iedereen in zijn hoekje wegkruipen voor tv, tablet of gameconsole? Hou de vakantiedynamiek nog even vast en blokkeer in je agenda één avond per week (of één namiddag per weekend) om samen leuke dingen te doen: een restaurantje meepikken, naar een speeltuin of pretpark gaan, een fietstocht maken, gezelschapsspelletjes spelen, picknicken in het bos, … Wedden dat je kinderen hoopvol uitkijken naar het nieuwe schooljaar?