Je voordelen

6 tips om minder lang in de keuken te staan

Werken, pendelen, de kinderen aan school ophalen, buitenschoolse activiteiten ... Vliegen je dagen voorbij en heb je vaak geen tijd om het eten klaar te maken? Dat hoeft niet te betekenen dat je niet gezond kan eten! Dit zijn 6 tips waardoor je minder tijd spendeert in de keuken.  
 

Tip #1 Maak een boodschappenlijstje 

 
Om tijd te winnen in de keuken, is een goede organisatie een must. Je beste vriend hierbij: het boodschappenlijstje! Wacht niet tot het laatste moment om te bedenken wat je ‘s avonds gaat eten. Bepaal van tevoren wat je in de week gaat eten en stel een boodschappenlijstje op. Dankzij je Lunch Pass heb je alle ingrediënten in huis om te koken.
 
Geen tijd of zin om boodschappen te doen? Ook dan kun je je Sodexo Card nog altijd gebruiken! Met de maaltijdboxen van Foodbag krijg je al het nodige aan huis geleverd om originele gerechten op tafel te toveren. Geen zin om te koken? Laat je favoriete gerechten leveren met Takeaway.com (en binnenkort ook met D*****oo) ! 
 
 
 
 

Tip #2 Maak extra porties 

 
Sta je aan het fornuis? Maak dan meer dan je nodig hebt en vries verschillende porties in voor later! Maak je spaghettisaus? Maak een grote pot voor die avond en vries de rest in voor wanneer je het erg druk hebt. Dan hoef je enkel tien minuutjes pasta te koken en klaar is Kees.
 
Doe hetzelfde wanneer je soep, quiche, chili en zelfs pasta/rijst en groenten maakt. Met een beetje sla, hesp of tonijn uit blik maak je er een heerlijk gerechtje van. Je kunt ook een hardgekookt ei toevoegen. Bereid ze in kokend water of in een muffinblik in de oven (30 min. op 160 °C) om ze tot 7 dagen in de koelkast te bewaren! Je moet wel genoeg luchtdichte bewaardozen hebben om alles in te doen. Ook die betaal je met Cadeau Pass en Eco Pass.
 
 
 
 

Tip #3 Vries zelf ook in! 

 
De diepvries is je beste vriend om tijd te besparen in de keuken. Vul je diepvries niet alleen met reserveporties, maar ook met diepvriesgroenten. Zo win je tijd want je hoeft ze niet schoon te maken en in stukjes te snijden. En vries zeker ook brood in. Zo hoef je je minder te verplaatsen.   
 

Tip #4Ook conserven zijn lekker  

 
Lekker eten en conserven kunnen zeker samengaan. Zo kun je enorm veel tijd in de keuken winnen, terwijl de voedingswaarden van bepaalde voedingsmiddelen toch mooi bewaard blijven. Voorbeelden zijn tomatensaus, maïs of peulvruchten zoals kikkererwten en kidneybonen. Gedaan met weken en koken! 
 
 
 
 

Tip #5 Maak je leven makkelijker  

 
Je hoeft niet alles zelf te maken van A tot Z. De supermarkten staan vol gezonde bereide producten die je leven van alledag makkelijker maken. Bijvoorbeeld: gemengde sla, voorgesneden fruit en groenten, gemarineerd of opgevuld kant-en-klaar vlees en gevogelte, geraspte kaas, pesto in potjes ... Koop ze gerust! Net zoals alle andere voeding kun je ook deze voorgesneden producten met je Lunch Pass kopen!  
 

Tip #6 Haal alles uit je keukengerei 

 
In de keuken kun je bepaalde karweitjes laten voor wat ze zijn om tijd te winnen, zoals groenten snijden. Doe dit sneller door bijvoorbeeld een elektrische hakmolen te gebruiken. Dit gaat veel sneller dan een mes en is ook handiger om schoon te maken dan een keukenrobot. Gebruik ook een lookpers: snel, geen geur op je vingers en je hoeft geen plank of mes af te wassen.
 
Heb je een airfryer? Dit toestel doet natuurlijk waarvoor het in de eerste plaats gemaakt is, maar werkt ook sneller dan je oven wanneer je groenten, aardappelen, vlees, gevogelte en vis wilt garen of diepgevroren voeding wilt bereiden. En je hoeft niet eens voor te verwarmen! Heb je Cadeau Pass in je bezit? Kies dan wat je nodig hebt in de afdeling huishoudtoestellen of keukengerei!  
 

Word lid,

Schrijf je in op Sodexo4You en geniet van tal van voordelen dankzij je Sodexo-cheques!

Je saldo

Bekijk je saldo op je Sodexo Card op elk moment

De kaart

Bekijk waar je je Sodexo-cheques kunt besteden bij jou in de buurt

Promoties

Geniet van exclusieve kortingen en promo's

Blogs

Blogposts vol ideeën om je Sodexo-cheques te besteden