Terug naar Inhoud Mag'
Tips & Tricks

6 strategieën voor een maand zonder alcohol!

Na het succes van de eerste editie staat de actie Tournée Minérale ook in 2018 op de agenda … Het doel is hetzelfde: de hele maand februari geen druppel alcohol drinken. Wil jij de uitdaging aangaan? Met deze tips overwin je elke verleiding en hou je het vol.

Een glas wijn op restaurant, bier als dorstlesser na het sporten, een pint pakken met collega’s, … In onze samenleving heb je elke dag de kans om alcohol te drinken! Om ons bewust te maken van ons alcoholverbruik lanceerden de Stichting tegen Kanker en de vzw De Druglijn de campagne Tournée Minérale. Vorig jaar deden 120.000 Belgen mee! Zij hadden daar allerlei redenen voor: aan hun gezondheid werken, minder geld uitgeven, het kankeronderzoek steunen, … En de actie leverde resultaat op. Uit een onderzoek van UGent blijkt dat de deelnemers ook na het einde van de actie hun alcoholverbruik aanpasten: 6 maanden later dronken ze “slechts” 8 glazen per week in plaats van 10 ervoor.

1. Betrek de mensen rond je bij je uitdaging

"Eentje kan toch geen kwaad... " - "Nog een laatste glas vóór je vertrekt..." De druk van je omgeving kan groot zijn... Vertel daarom iedereen over je deelname aan Tournée Minérale. Ze zullen je dan sneller willen steunen. En nog beter: daag een vriend of collega uit om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Samen met anderen hou je het gemakkelijker vol.

2. Leid je aandacht af

Meen je echt dat een feest zonder alcohol minder leuk is? Je bent er toch niet alleen maar naartoe gegaan om te drinken? Laat je dus helemaal gaan: geniet van de muziek, dans tot in de vroege uurtjes, proef van het lekkere eten, leg nieuwe contacten. Kortom, hou jezelf bezig.

3. Doe eens iets anders

Eén zaak is zeker: geen alcohol drinken wil niet zeggen dat je als een kluizenaar moet leven! Vind je het moeilijk om niet mee te drinken op café of als je een terrasje doet? Stel je vrienden dan andere activiteiten voor: ga samen shoppen of joggen, doe mee met een escape-spel …

4. Verzin nieuwe rituelen

Of je al dan niet op een bepaald ogenblik alcohol drinkt, heeft vaak met gewoontes te maken. Drink je elke dag een glas als je thuiskomt van je werk, om je te ontspannen? Zoek dan iets leuks om in de plaats te doen: drink koffie in plaats van whisky, neem een lekker warm bad, …

5. Ga voor mocktails

Ken je mocktails, verfrissende cocktails zonder alcohol? Je hebt ze in alle smaken en kleuren. Om je te doen watertanden geven we je alvast de ingrediënten van de officiële mocktail van Tournée Minérale 2018: een heerlijke mix van limoen, vlierbloesem, basilicum en kaneel. Gezondheid!

6. Beloon jezelf

Waarom zou je tot het einde van de maand wachten om jezelf te feliciteren? Vergroot je motivatie met het geld dat je uitspaart door geen alcohol te drinken! Na een geslaagde week of een dolle partyavond zonder één druppel alcohol verwen je jezelf met een sauna, een massage, een nieuwe jurk, een filmavond om bij te praten met een vriend(in), ...

 
Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.