Je voordelen

5 tips om tijdens de donkere dagen met een glimlach naar het werk te fietsen!

 

1/ Benodigdheden om je rit zo aangenaam mogelijk te maken

Zorg dat je steeds een mini repairkit binnen handbereik hebt.Een ketting die er afloopt, onbetrouwbare fietsenstallingen, een lekke band, ... Fietsen is het leukst als je goed voorbereid bent. Fietsbenodigheden en regenkledij kan je aankopen met je ecocheques.

 

2/ Boost je zelfvertrouwen met reflecterende accessoires

Snel, sneller, snelst. In tijden van speed pedelecs, bakfietsen en e-steps zijn we graag snel gezien. En wie gezien wilt worden, kan dat tegenwoordig in stijl. Bij het Belgische merk GOFLUO vind je eyecatchers waarmee je wél gezien wil worden. En dat vanaf 150 meter! Van bodyglowers met praktische kappen, dubbele ritsen en zijzakjes tot matching hondenhesjes en ware fashion-statements. Keuze genoeg met je Eco Pass die je ook online op www.gofluo.be kan gebruiken.

 

3/ Be safe on the road

Zorg ervoor dat je fiets helemaal in orde is. Breng hiervoor een bezoekje aan de lokale fietsenwinkel en laat je fiets helemaal doorlichten. Je bezoek kan je betalen met ecocheques.

Doe je dit liever zelf, hou dan zeker rekening met onderstaande stappen:

• Maak je racefiets of mountainbike eerst volledig schoon.

• Smeer je fietsketting.

• Controleer je banden.

• Controleer je remmen en kabels.

• Check de aandrijflijn van je fiets.

• Controleer je lagers.

4/ Aangekomen op je bestemming

Laat je fiets nooit onbewaakt achter. Parkeer je fiets op een plek waar veel voorbijgangers passeren.

Als je fiets voor lange tijd gestald moet worden, is een bewaakte fietsenstalling meestal de veiligste oplossing.

Om het de dieven nog moeilijker te maken, zorg je ervoor dat je fietsslot niet te dicht bij de grond wordt vastgezet en gebruik je best meer dan 1 slot. Maak je fiets altijd vast aan voorwerpen die vaststaan in de grond.

Wil je zeker weten dat je een goed fietsslot hebt, kies dan voor een slot met een ART-keurmerk aangekocht met je Eco Pass.

5/ Een trouwe compagnon

Liefst van al fiets je uiteraard zonder rugzak. En dat kan! Laat het zware draagwerk over aan je fietstas of mand.

Kies een stevige, waterdichte fietstas die past bij jouw wensen en noden. Kies bijvoorbeeld voor een fietstas met een laptopvak, sterke draagriemen en een thermo-binnenzak die je boodschappen koel houden.Laat die aan je fiets hangen of kies er eentje die na je fietstocht stijlvol aan je arm schittert! Bij GOFLUO vind je verschillende soorten en maten die je kan betalen met je Eco Pass.

 

Om te weten te komen waar je je Eco Pass voor je fiets kunt gebruiken, bezoek je de storelocator op de mobiele app Sodexo4you. Zo zorg je ervoor dat je de winter goed begint!