Je Voordelen

5 suggesties voor een geslaagd lang weekend

Het weekend van Hemelvaart, Pinksteren, … het schooljaar zit er bijna op en dus komen de officiële feestdagen er weer aan! Heb je al plannen voor je volgende lang weekend? Of maak je de “brug”? Met onze 5 ideeën geniet je er maximaal van.
 
 
 


 

1. Spoor eens naar zee

 

Verstoppertje spelen in de duinen, zandkastelen bouwen, een tochtje met de “billenkar” maken en een ijsje likken op de dijk, … Haal je portie frisse lucht aan de Belgische kust en bezorg je gezin heerlijke herinneringen voor later! Maar hoe reis je ontspannen, goedgezind en milieuvriendelijk? Met de trein natuurlijk!
 
En vergeet niet dat je ecocheques goed van pas komen om je tickets te betalen op het hele NMBS-net.
 
 
 
 
 

2. Maak je tuin zomerklaar

 

De eerste echt warme zonnestralen … en je begint al te dromen van luilekker wegzakken in een ligstoel of je vrienden verrassen met een barbecue. Maar eerst moet je nog aan de slag in je tuin en daar is een lang weekend ideaal voor: zomerbloemen planten, het gras een flinke maaibeurt geven, bloembakken vullen, een schommel installeren of een houten afsluiting aanbrengen. Heb je nog een beetje energie over? Dan kan een beetje klussen in en rond het huis geen kwaad: meubels opfrissen, fietsen herstellen, …
 
Ontdek alle ideeën voor aankopen of herstellingen met je ecocheques bij onze partners (Hubo, Gamma, …), ideaal om je tuin te verfraaien of je woning te laten schitteren.
 
 
 
 
 

3. Wens je kinderen … naar de maan

 

Het hele jaar is het stressen en hollen van hot naar her … Uitblazen mag ook wel eens en dus trek je er met het gezin op uit tijdens het lange weekend. Je Sport & Culture Pass komen daarvoor perfect van pas! Maar mag het ook origineel zijn? Je kinderen zien hun stoutste dromen werkelijkheid worden in het Euro Space Center van Redu. Ze halen hun hartje op in het spektakelparcours, voeren een Moonwalk of Marswalk uit, laten zich rondslingeren in een stoel … Een dag lang als een astronaut door de ruimte zweven, daar kan niets tegenop!
 
 
 
 
 

4. Ga een dagje shoppen met vriendinnen

 

Omdat je elke dag op de bres staat voor iedereen, moet af en toe een beetje “me time” zeker kunnen. Je lekker laten verwennen met een massage, een escape room uitproberen, gaan sporten (gebruik bijvoorbeeld je Sport & Culture Pass voor de talrijke watersportactiviteiten - waterskiën, zeilen, kajakken, banaanracen, … - van onze partner Sporta-beachclub Maaseik). Een andere grote klassieker is een dagje shoppen met vriendinnen. Ga dan wel naar winkels waar iedereen iets naar zijn gading vindt, van klassiek en chique tot de gekste fashion. Zo’n multi-brand store is ZEB, waar je op één plek tientallen merken vindt. Het dagprogramma is zo opgesteld: babbelen, snuffelen, passen en meenemen. En de rekening valt een stuk lichter uit als je betaalt met je cadeaucheques!
 
 
 
 
 

5. Verwen jezelf met een “fun & green” verblijf 

 

Nog een laatste tip voor een geslaagd lang weekend: de Center Parcs Erperheide en De Vossemeren ontvingen onlangs het Green Key-label (Groene Sleutel) voor al hun duurzame en milieuvriendelijke acties: 90% minder chloor in het zwemwater, zuinige elektrische apparaten in de cottages, activiteiten die zorg dragen voor het milieu, … En dus betaal je je vakantie er nu met ecocheques. Klaar voor mooie familiemomenten?