Terug naar Inhoud Mag'
Tips & Tricks

4 tips voor goedkopere schoolspullen

het nieuwe schooljaar is begonnen en dus ook de jacht op de laatste schoolspullen. Wij geven onze beste tips om het dit jaar goedkoper aan te pakken!

1. Bekijk wat je al hebt voor je nieuwe spullen koopt

Bekijk al het materiaal van vorig schooljaar en recycleer wat nog in goede staat is: boekentas (was die desnoods even af met een spons en wat zeep), potloden (ook als ze enkele centimeters korter zijn), pennenzak, lat, kompas, …

Natuurlijk willen je kinderen nieuwe spullen. In plaats van toe te geven aan hun gezeur, kun je voorstellen om hun oude spullen te pimpen. Met pins of opstrijklabels zien hun boekentas en pennenzak er helemaal anders uit. Pinterest staat vol leuke ideetjes. En haal voor hun mappen de maskingtape boven! Dat zelfklevende papier met allerlei leuke motieven doet wonderen.

Gooi gebruikte schriften en cursusblokken niet weg!  Haal de lege pagina’s eruit en gebruik ze als klad- of tekenpapier.

2. Ga voor een groepsaankoop

Er worden steeds meer groepsaankopen voor schoolspullen georganiseerd. Soms via de school, soms via de oudervereniging. Of je organiseert er zelf een, met vrienden of buren. Ook vzw’s en zelfs politieke partijen doen eraan mee!

De website B2Bgreen, gespecialiseerd in ecologisch materiaal, biedt bovendien aan om 10% van de aankoopprijs van schoolspullen door te storten aan iedere school die zich engageert om projecten rond duurzame ontwikkeling te financieren.

3. Gebruik je ecocheques!

Als je toch nieuwe spullen koopt, kies dan bij voorkeur voor materiaal van recycleerbaar materiaal (met FSC- of PEFC-label). Dat ziet er ook nog leuk uit. En je kunt ervoor betalen met je Eco Pass®!

4. Ga naar Spullenhulp

Spullenhulp lanceerde op 7 augustus zijn speciale terug-naar-schoolactie waardoor je je spullen kunt aankopen voor twee keer niks. Je vindt er bijvoorbeeld boekentassen vanaf € 2,50! Handig voor wie een klein budget heeft.

Heb je nog spullen die je volgend jaar niet meer nodig hebt en die nog in goede staat zijn? Gooi ze zeker niet weg! Er zijn vast andere kinderen die ze nog kunnen gebruiken. Heel wat

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.