Terug naar Inhoud Mag'
Dienstencheques

4 tips voor een woning die altijd lekker geurt

Je voelt je goed in je interieur als het licht én de lucht er aangenaam zijn. Voor dat laatste zijn spuitbussen, parfumkaarsen en andere chemische oplossingen niet echt bevorderlijk. Met onze 4 tips creëer je een natuurlijk geparfumeerde, verfijnde sfeer.

1. Reinig en verlucht je woning zoals het hoort

Hoe eenvoudig ook, verluchten is doeltreffend om ongewenste geurtjes te verdrijven. 15 minuten per dag is voldoende om het hele luchtvolume in je woning te verversen. Geef ook de bloemen vers water, reinig de kattenbak, … meteen ruikt het al veel frisser.

2. Verban detergenten

Weg met Javel en zijn onprettige geurtjes! Wist je dat citroen een krachtige ontvetter is? En dat natriumbicarbonaat (maagzout) linnen bleekt zonder de minste chemische geur? Dat gewone witte azijn met een scheutje citroen perfect ontkalkt? Als we alle chemische detergenten, die eigenlijk nergens voor nodig zijn, weglaten, wordt onze woning veel gezonder en ruikt ze aangenamer.

Geef de voorkeur aan natuurlijke zeep, zoals zwarte zeep of marseillezeep. Rasp ze, meng de krullen door kokend water, voeg er citroensap en enkele druppels van je favoriete etherische olie aan toe. Maak nu je woning schoon en je zal merken dat ze niet alleen blinkt, maar ook subtiel en lekker geurt.

3. Bepaal de sfeer

Mag de geur wat meer uitgesproken zijn? Ook dat kan. Je vindt in de winkel geurbranders en aromalampen, maar het is ook leuk om je eigen mengsel te maken! Combineer daarvoor alcohol van 90° met een etherische olie naar keuze.

Gebruik 20 ml alcohol op 100 druppels etherische olie en 80 ml gedistilleerd water. Kies het zuiverende eucalyptus, ceder voor een warme sfeer, zachte sinaasappel of lavendel om te kalmeren, marjolein om rustig te slapen … Laat het mengsel 24 uur in de koelkast staan. Vervolgens kan je het verstuiven, aanbrengen op geurstokjes of zelfs op de lampen in je woning, die dan als een onzichtbare vaporisator werken zodra je het licht aandoet.

4. Parfumeer het linnen

Er gaat niets boven de geur van vers linnen! Om je linnen natuurlijk fris te laten ruiken heb je al evenmin industriële parfums nodig. Doe als je wast bijvoorbeeld 10 ml oranjebloesemwater in het bakje voor de wasverzachter. Meer is er niet nodig om al je wasgoed een heerlijk frisse geur te geven. Ook diverse etherische oliën zijn hiervoor goed geschikt, zoals mandarijn of ylangylang. Effect gegarandeerd!

In je dressing legt je een zakje gedroogde lavendel op enkele planken voor een licht, maar hardnekkig parfum. Wil je je favoriete parfum discreet de hele dag met je meedragen, dan giet je enkele druppels in het waterreservoir van je strijkijzer. Misschien niet bio, maar je loopt wel altijd in een wolk van parfum.

Terug naar Inhoud Mag'

Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.