Terug naar Inhoud Mag'
FreeTime

4 ongewone ideeën om een Belgische stad te bezoeken

Heb je de indruk dat je België op je duimpje kent? Wij denken dat het mogelijk is om onze steden met een frisse blik te (her)ontdekken, zonder het traditionele kaartje van de dienst voor toerisme … Geef voorrang aan speels en origineel!

Samen met een Greeter

Ben je het beu dat stadsgidsen alle toeristen steevast naar dezelfde plekken sturen? Dan zal je in de wolken zijn met het concept van de Greeters (ENG)! Greeters zijn gepassioneerde inwoners die je op vrijwillige basis en helemaal gratis meenemen door hun stad om je hun favoriete plekjes te laten ontdekken. Om het Atomium of Manneken Pis te verkennen heb je ze echt niet nodig. Maar als je nieuwsgierig bent naar de minder bekende hoekjes en kanten en als je prijs stelt op een authentieke ontmoeting, dan ben je bij hen aan het juiste adres. In België kan je dit concept uittesten in een tiental steden (Antwerpen, Brussel, Namen, Bergen, Charleroi, Luik, Hoegaarden, …).

 
En_compagnie_d_un_greeter

Al sportend

En faisant du sport

De toerist uithangen en tegelijk forse kuitspieren kweken? Een ongewone combinatie, die nochtans perfect kan dankzij enkele verenigingen. Denk aan Pro Velo, dat je per tweewieler door de steden van ons land gidst. Ofwel kies je een fietstocht die je helemaal op je eentje aflegt, ofwel ga je voor een thematoer onder leiding van een professional (Brussel groen en duurzaam, art nouveau rond Namen, …). De vzw City Runs gooit het over een andere boeg: een coach neemt je op sleeptouw voor een joggingtocht en geeft je onderweg uitleg over het erfgoed, de geschiedenis of de cultuur van de stad.

Spannend als een schattenjacht

Wil je ook je kinderen enthousiast maken voor een stadsbezoek? Organisaties zoals Gemotions tonen je de weg naar verborgen details en onbekende pareltjes van onze steden en streken. En ze maken het spannend, met een schattenjacht die je in real time speelt. Je ontvangt op je gsm raadseltjes om op te lossen en proeven die je uitvoert langs het parcours. Wandelen in Brugge, cultuurschatten in Gent, het onverwachte Namen, verrassend Sint-Gillis, …Thema’s in overvloed!

 
Sous_la_forme_d_un_jeu_de_piste

In een tuktuk

Tuk_tuk
 

In Azië zie je ze op elke straathoek: driewielige voertuigjes met een motor, in felle kleuren … Maar wist je dat zo’n tuktuk je ook door de straten van Brussel of Luik kan meenemen? Tuk Tuk Tourism nodigt je uit aan boord van zijn volledig elektrische en dus ook geruisloze en milieuvriendelijke driewieler. Handig om het drukke verkeer te trotseren en de stad met andere ogen te bekijken! En dan is er ook nog TrioBalade (FR), dat je de verborgen schatten van Bergen laat ontdekken.

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.