Terug naar Inhoud Mag'
Ontspanning

4 keer wintersporten in … België

Dit jaar geen tijd gehad om naar de bergen te trekken? Of zat je budget in een dipje? Dan is er goed nieuws: voor sneeuwpret hoef je de grens niet over te steken of een fortuin uit te geven! Deze 4 winterse activiteiten “made in Belgium” bewijzen het.

Indoorski

Je vindt in ons land talrijke langlauftrajecten (de kenners hebben het over loipen) en zelfs enkele alpijnse skipistes. Enige voorwaarde: er moet sneeuw liggen … En als die er niet is, ga je gewoon naar Komen (in Henegouwen), naar het Ice Mountain Adventure Park. Je skiet er op echte sneeuw, op een piste die 210 meter lang is, inclusief skilift en roltapijt! Er is een piste voor beginners en je kan er skilessen volgen of je techniek bijschaven. Een andere optie is het overdekte wintersportcentrum Snow Valley in Peer (Limburg), met drie pistes: één van 350 meter, een freestylepiste met jumps, rails, … en een oefenpiste.

IJsschaatsen

Ben je niet bang om te vallen? Dan zal je schaatsen zeker leuk en ontspannend vinden. Voor zondagsschaatsers en ervaren ijsacrobaten zijn er in ons land talrijke kunstijsbanen: in Luik, Charleroi, Doornik, Saint-Lambrechts-Woluwe, Leuven, Gullegem, Gent, … Veel ijsbanen organiseren evenementen (heb je geen zin in een discoavond op schaatsen?) en achteraf geniet je in het cafetaria van een pannenkoek en heerlijke warme chocolademelk!

Ski joering

Op zoek naar een originele winteractiviteit in volle natuur, ver van de overvolle skipistes? Dan is ski joering zeker iets voor jou! Deze discipline, die uit Scandinavië komt overgewaaid, beoefen je sinds drie jaar in Saint-Hubert (provincie Luxemburg). Dit is een unieke activiteit in ons land! Je staat op ski’s of zit comfortabel op een opgeblazen binnenband en je laat je voorttrekken door een van die beroemde Ardense trekpaarden. Jij kiest het tempo waarin je het meeste geniet, stapvoets of in draf.

Sneeuwscooter

Beweeg je je graag voort op latten en hou je van snelheid? Ga dan naar Baugnez, in de buurt van Malmedy (Oostkantons). Daar vind je een van de enige wintersportcentra (misschien zelfs het enige) van ons land waar je een sneeuwscooter kan huren. Let op: je mag er niet mee op de openbare weg of door het bos glijden en daarom gaat je tocht over een piste, op een hoogte van 540 meter. Als scooteren je minder ligt, dan ga je in het station Houyres langlaufen, trek je er met de slee op uit of maak je een wandeling op sneeuwschoenen. Iedereen, van klein tot groot, vindt er wel een wintersport die hem of haar past!

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.