Je voordelen

4 geheimen zodat je taarten nooit meer mislukken

Te zware cakes, te harde moelleuxs, ingezakte taarten … Een foutje tijdens het bakken is snel gebeurd. Met welke tips maak je de perfecte taart? Let goed op, want je ontdekt er alles over in dit artikel!

Wist je dat we op 17 mei World Baking Day vieren? De ideale gelegenheid om je naar de keuken te haasten en de smaakpapillen van klein en groot te verwennen. Maar wat is hét geheim om je fondant, cakes, moelleuxs en andere taarten altijd te laten lukken? Met de 4 volgende tips kan je gebak nooit meer mislukken.

Meng het deeg niet te lang

Eerste tip voor de perfecte taart: het deeg niet te lang mengen. Stop met kneden zodra de bloem door het deeg is opgenomen. Te lang mengen kan het eindresultaat van je taart rechtstreeks beïnvloeden. Het deeg wordt dan compacter want de gluten maken het elastisch. Daardoor zakt je taart meer in. Klonters kan je dan weer vermijden door de bloem eerst te zeven.

Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur

Een homogeen deeg krijg je door alleen ingrediënten – zoals eieren – op kamertemperatuur te gebruiken. Dat advies geldt ook … voor de boter! Ben je de boter uit de koelkast vergeten te halen? Zet ze 10 seconden in de microgolfoven om ze wat zachter te maken.

Voeg een snufje zout toe

Ook een snufje zout in je bereidingen is een uitstekend idee voor de perfecte taart: het zout laat de smaak van de andere ingrediënten beter tot hun recht komen. Je taartdeeg zal dus lekkerder worden. Bang dat je bereidingen te zout zullen smaken? Geen paniek! Een snufje zout zal je niet proeven in je bereidingen. Het voegt gewoon wat extra smaak toe voor een heerlijke taart. Laat het dus niet achterwege!

Voeg de ingrediënten in de juiste volgorde toe

Tot slot moet je voor de perfecte taart zeker de volgorde van de ingrediënten strikt volgen. Die is weldoordacht gekozen op basis van de chemische reacties van de verschillende voedingsmiddelen wanneer die met elkaar in contact komen. Voeg de ingrediënten dus altijd in de voorgeschreven volgorde toe en respecteer ook nauwkeurig de hoeveelheden in het recept. Voor een gewone cake worden de ingrediënten bijvoorbeeld op een andere manier toegevoegd dan voor een moelleux.

Zin om te bakken? Vergeet je Lunch Pass! niet te gebruiken voor de aankoop van je ingrediënten! Voor de overige benodigdheden kan je gebruikmaken van je Cadeau Pass en Consumption Pass.

En nu … aan de slag!