Terug naar Inhoud Mag'
Familie

4 apps om september heelhuids door te komen

Weg met de chaos, deze keer gaan we plannen! Gelukkig helpt je smartphone je om greep op de dingen te houden. Wij selecteerden enkele apps die het leven van de papa’s en mama’s een stuk eenvoudiger maken als de schoolbel weer klinkt.

Bsit vindt voor jou een babysit

Zin in een avondje uit voor jullie tweetjes? Opvang nodig na de schooluren? Alle ouders weten dat een betrouwbare en vlot beschikbare babysit vinden geen kinderspel is … Dé oplossing om van je zoektocht geen grijze haren te krijgen is wellicht de Belgische app Bsit. Als je je abonneert, brengt de app je in contact met babysits uit jouw buurt, die bovendien worden aanbevolen door mensen die jij kent (vrienden, andere ouders van de school of sportclub van je kind,...).

Bsit : pour trouver un(e) baby-sitter

2houses voor gescheiden ouders

Het gezinsleven vlot in goede banen leiden is sowieso een hersenbreker. Maar voor gescheiden ouders is de uitdaging nog groter! Het goede nieuws is afkomstig van de (te betalen) Belgische app 2houses, die als interface voor beide ouders functioneert en hun communicatie vereenvoudigt. Denk aan een interactieve agenda, een inventaris van gedeelde uitgaven, informatie over de kinderen (de schoenmaat van de kleinste, het gsm-nummer van de tenniscoach van de oudste, het medisch dossier, …), kortom alles wat je nodig hebt om conflicten door een gebrek aan organisatie te vermijden.

Wunderlist: zo vergeet je niets meer

Boodschappenlijstje, lijste met schoolbenodigdheden, lijstje van de administratieve formaliteiten voor het nieuwe schooljaar,... Als je graag her en der een Post-it® op je bureau hangt of kattebelletjes op de koelkast, dan is de gratis app Wunderlist iets voor jou. Je organiseert je taken in allerlei to-dolijstjes, die je dan weer deelt met gezinsleden, inclusief een uiterste datum voor elke taak, programmering van herinneringen,...
 

Wunderlist : pour ne plus rien oublier

Frigo Magic, om evenwichtig te eten met koelkastrestjes

Frigo Magic : pour manger équilibré avec les restes du frigo
 

De hele dag de ene vergadering na de andere, files onderweg, kinderen ophalen aan school,... Blijft er geen tijd meer over om boodschappen te doen? Je hoeft niet aan de noodrem te trekken (die eeuwige diepvriespizza's...), want nu is er de gratis app Frigo Magic! Ze belooft je altijd gemakkelijke recepten voor te stellen, die op 30 minuten klaar zijn, met wat je toevallig in je koelkast of kasten hebt. Zo heb je meteen een antwoord klaar op de traditionele vraag: "En wat eten wij vanavond?"...
 

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.