Je Voordelen

3 originele bijgerechten bij de barbecue

Enkele ideetjes om de volgende BBQ ook met de bijgerechten verrassend uit de hoek te komen.

Bijgerechten horen bij een BBQ, maar wat als je ze een prominentere plek op de BBQ zou geven en er zo nog een fijnere samenkomst van kan maken?

De kolen staan warm dus waarom niet van de mogelijkheid gebruik maken om ook eens wat groenten te grillenen hiermee de bijgerechten samen te stellen?

 

 

 

 Gegrilde meloen met feta en amandelnoten

Geen vast recept, dus het is nog makkelijker om op de tuintafel te toveren!Snij de meloen in leuke driehoeken en gril 3-4 min aan elke kant op de BBQ. Haal van de gril, kruid met zwarte peper, verkruimel er de feta over en werk af met wat amandelnoten! Zo heb je direct jouw portie fruit binnen. In combinatie met wat verkruimelde feta en de noten is dit gerecht niet enkel snel klaar, maar ook heel voedzaam én veggie.

 

 Gegrilde groenten met tahina

Snij eens wat aubergines, courgettes en/of paprika’s in schijven van zo’n 2-3 cm dik en gril op de BBQ. Kruid met peper, zout en provençaalse kruiden. Meng de gegrilde groenten in een grote kom met wat zongedroogde tomaten op olie.

Optioneel kun je er nog deze leuke dressing bij serveren:. Dressing op basis van tahin: 6 eetlepels tahin, sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, peper en zout.

 

 Gevulde champignons

Vul eens wat champignons met wat (light) kruidenkaas en bak op de BBQ. De kruidenkaas zal heerlijk smelten.

 

  

 

 Sauzen

Dressings op basis van verse kruiden - 4 personen

1. 6 el olijfolie, sap van 1 citroen, 2 kl komijnpoeder, 2 kl paprikapoeder

2. 2 kl kappertjes, 1 kl mosterd, sap van ½ citroen, 2 kl azijn, 2 el basilicum, vers, fijngesneden, 4 el olijfolie, peper en zout

 

 Enkele leuke switches

 

Tzatziki i.p.v mayonaise

Tzatziki is een frisse (dip)saus op basis van griekse yoghurt en komkommer. Door hiervoor te kiezen in plaats van mayonaise op basis van olie, spaar je al heel wat kcal en vetten uit.


Halloumi i.p.v (enkel) vlees

Halloumi is nog een perfect alternatief voor vlees op de BBQ. Deze kaas mag je grillen, deze smelt niet! Let wel, naar vetgehalte toe zit deze net iets boven de 20 g/100 g, wat dit een halfvette kaas maakt.


Quinoasalade i.p.v pastasalade

Waarom kies je niet eens voor een salade op basis van quinoa en verse kruiden in plaats van pastasalade met mayonaise? Quinoa is eigenlijk een zaad en valt niet onder de granen. Hierdoor is het ook voor jou geschikt als je geen gluten kan verdragen. Echter kan het tijdens de verwerking besmet zijn geraakt met granen in de fabriek. Let daarom altijd op de term ‘glutenvrij’ op de verpakking, wanneer dit voor jou belangrijk is.


Durf ook een veggie te gaan

Geef de BBQ nog een extra verrassende twist door ook eens een veggie alternatief te gebruiken. Wat dacht je van een zoete aardappelburger? Kleurrijk, net zoals een BBQ hoort te zijn!

Vergeet je Sodexo Lunch pass niet als je inkopen gaat doen. Je kan je ingrediënten makkelijk aankopen met jouw maaltijdcheques!