Je Voordelen Charlotte

3 luchtzuiverende planten voor je woning

 

In onze woning is de luchtkwaliteit vaak slechter dan buiten.

Op tijd verluchten is dan de boodschap. Een andere oplossing is het aanschaffen van heel specifieke planten… en die kan je kopen met je Eco Pass®!

 

Studies van de NASA hebben aangetoond dat sommige planten schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en via hun wortels in de bodem opslaan. Ze geven ook zuurstof af en houden de luchtvochtigheid op peil. Ze zijn bijgevolg ideaal om de luchtkwaliteit in je woning op natuurlijke wijze te verbeteren! Ze staan daarnaast ook heel mooi in je interieur. Drie van deze planten doen hun werk bijzonder efficiënt: klimop, Nephrolepis en Spathiphyllum.

 

1. Klimop 

“Hedera”, de Latijnse naam van klimop, betekent zoiets als ‘vastgrijpen’ en verwijst naar de wortels waarmee de plant zich vasthecht. Klimop kan wel 25 tot 30 meter hoog klimmen en doet het vooral goed in koele streken.
 
 
Hoe verzorgen?
 
Klimop staat in huis graag op een koele en lichte plek, maar niet in de felle zon.
 
Staan de bladeren er nogal bleekjes bij? Zet je klimop dan op een plek met meer licht.
 
Zijn de blaadjes daarentegen donkergroen? Laat de plant dan maar in de schaduw staan.
 
Zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt. 
 
 
 
 
2. Nephrolepis of krulvaren
 
 
Deze plant behoort tot de varenfamilie, prachtige bladplanten met zeer verschillende verschijningsvormen. Ze bestaan al sinds het Devoon (350 tot 400 miljoen jaar geleden). Nephrolepis, een bossige plant met geveerde bladeren, is een van de meest luchtzuiverende planten voor in huis.
 
 
Hoe verzorgen?
 
Nephrolepis staat graag op een plek waar het altijd warmer dan 12°C is, tussen halfschaduw en licht. De plant kan niet tegen direct zonlicht of de droge lucht boven een verwarming. Laat de kluit niet uitdrogen.
 
Geef deze decoratieve varen in het groeiseizoen om de 3 tot 4 weken een beetje plantenvoeding.
 
 
 
3. Spathiphyllum of lepelplant
 
 
Dit is het soort plant waar iedereen meteen verliefd op wordt: een zacht groen blad en witte schutbladeren rond een bloeiende aar. Spathiphyllum is ook heel communicatief: als hij dorst heeft, laat hij zijn blaadjes hangen. Geef hem een beetje fris water en al na een paar uur veert hij weer helemaal op.

 
Hoe verzorgen?
 
Spathiphyllum staat graag in het licht en op een plek waar het minimaal 12°C is. Maar hij gedijt niet in de volle zon en de wortelkluit mag niet uitdrogen.
 
Sproei het blad regelmatig met lauw water en geef één keer per maand wat plantenvoeding.

 

Met deze 3 planten voel jij je beslist beter in huis én gaat je humeur er op vooruit! Je koopt ze bovendien alle drie met je papieren of elektronische Eco Pass®  in een Oh’Green-winkel. Kom zeker eens langs, wij geven je graag advies over luchtzuiverende planten die ideaal zijn voor jouw woning. Bij Oh’Green vind je ook talrijke andere duurzame producten voor je tuin en je interieur.