Terug naar Inhoud Mag'
Travel by Sodexo

3 buitengewone bestemmingen in Canada

Wie Canada zegt, denkt spontaan aan Montreal, Québec en de Niagara-watervallen. Maar waarom zou je niet naar het noorden trekken, voor een originele ontdekkingsreis? Wij nemen je mee naar Nunavut, Yukon en de Northwest Territories. Verrassingen gegarandeerd!

1. Nunavut: stilte en grandioze landschappen

Deze onmetelijke archipel in het Canadese poolgebied is in drie regio’s opgedeeld: Qikiqtaaluk, Kivalliq en Kitikmeot. Makkelijk om uit te spreken zijn ze niet, maar ze herbergen wel schitterende landschappen en je beleeft er dingen die je nooit voor mogelijk had geacht:

> in het Hoge Noorden kamperen;
> onderwatervissen;
> een cruise met een ijsbreker maken;
> een hondenslee mennen;
> walrussen, walvissen, narwals en ijsberen observeren …
> je laten verbluffen door het ongelooflijke schouwspel van het noorderlicht.

Kort samengevat: dit is het echte leven volgens de Inuitcultuur van 84% van de 33.000 bewoners van deze regio. Reizen tussen de eilanden, dorpen en gehuchten doe je met een sneeuwscooter of hondenslee, een vliegtuig of motorboot. Voor wandelaars en bezoekers die houden van stilte en grootsheid is dit het paradijs. We zeggen dus volmondig “ja”, of liever “ii” in de Inuittaal!

2. De Northwest Territories: boreale wouden en kariboe-ragout

De boreale wouden zijn de parel van de Northwest Territories. Je kan er een vlucht maken boven vlaktes met ontelbare meren, gaan kano- of kajakvaren, de Virginia-watervallen bewonderen (dubbel zo hoog als de Niagara-watervallen!), een sledetocht maken, grizzly’s, kariboes, wolven en muskusossen bewonderen in het Thelon-dierenreservaat of bisons observeren in het nationaal park Wood Buffalo, een van de grootste van de planeet.

Vervolgens smul je van kariboe-ragout vóór je omhoog kijkt en geniet van één van de 243 keer per jaar dat het noorderlicht een weergaloos schouwspel tevoorschijn tovert …

3. Yukon: goudkoorts en sporten

Even situeren (om het noorden niet kwijt te raken …): Yukon is het meest noordwestelijke deel van Canada, tussen de provincie British Columbia en de Noordelijke IJszee, in een regio die in het westen grenst aan Alaska en in het oosten aan de Northwest Territories. “Uitgestrekt” is beslist een te zwakke term om deze landschappen te beschrijven …

“Yukon” betekent “grote rivier”. Er heerst een droog klimaat, dat warme zomers en minder agressieve winters oplevert, ideaal voor het toerisme. Zin om in een teletijdmachine te stappen? Bezoek dan Dawson City: je waant je er in de Far West, maar eigenlijk gaat het om restanten van de goldrush in de regio Klondike, in 1898.

Ben je sportief aangelegd? Vaar dan de rivier Tatshenshini af in een rubbervlot of boek een huskysafari. Yukon is ideaal om via de weg te verkennen, het wegennet is er in onberispelijke toestand. Bij elke uitstap sla je een voorraad zuivere lucht en onvergetelijke landschappen in. En ook hier laat je je betoveren door het noorderlicht.

Je verlangen naar weidse vergezichten en naar de hartelijke, Noord-Amerikaanse sfeer met een unieke Europese touch kan werkelijkheid worden. Vlieg naar Canada met Brussels Airlines, dat er een tiental bestemmingen aandoet. Bepaal eerst waar je het avontuur wil laten starten. Huur vervolgens een comfortabele camper (wat zij een RV of recreational vehicle noemen) om de onmetelijke gebieden te verkennen en de opmerkelijkste plekken te bezoeken. Met Canadream begint je droomreis.

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.