Je Voordelen Charlotte

10 originele ideeën voor een leuke paasvakantie met je kinderen

Nieuwe vrienden maken, boeiende activiteiten ontdekken, … daarvoor zijn een stage, workshop of belevingsdag ideaal. Met onze ideeën hoeft niemand zich te vervelen in de paasvakantie!

 

Voor stoere avonturiers

 

Of het in de paasvakantie nu mooi lenteweer wordt of niet, onze kinderen willen altijd bewegen, ravotten en uitblinken in allerlei sporttakken. Sommigen denken al dat ze Ronaldo of Mbappé zijn als ze hun voetbaltalent ontwikkelen, anderen merken dat ze dingen kunnen die ze niet eens vermoedden, op het water, in een sportzaal of zelfs in de bomen!

 

Laat ze kiezen tussen …

 • Foot instruct: voor balkunstenaars in hart en nieren, van elke leeftijd en elk niveau.
  www.footinstruct.be
   
 • Sporta: speelse activiteiten en stages met een mengeling van sport en creativiteit, zoals koken, zingen en zelfs met legoblokjes bouwen!
  www.sporta.be
   
 • Aventure Parc: ook minder heldhaftige kinderen leren hun angst overwinnen bij het boomklimmen. Ze doen dat in Waver, in het grootste avonturenpark van het land.
  www.aventureparc.be/nl

 

  

 

 

Voor artistieke wijsneuzen

 

Het idee dat kinderen zich vervelen in een museum hoort thuis in … een museum! Ze zijn immers van nature leergierig en vinden alles wonderlijk. In Brussel bezoeken de kinderen hun eigen museum, in Charleroi bekijken ze wonderlijke foto’s en in Gent doeken van de grote meesters.

 

Laat ze kiezen tussen …

 • Het Kindermuseum: een uniek museum in onze hoofdstad, een kleurrijk paradijs waar de verbeelding de bovenhand heeft. Tijdens de komende vakantiek wordt er onder andere een stage omtrent de natuur voorgesteld.
  www.kindermuseum.be
   
 • MSK: het Museum voor Schone Kunsten in Gent is een schatkamer van meesterwerken. Het paasatelier laat kinderen speels kennismaken met de schilder- en beeldhouwkunst.
  www.mskgent.be

 

  

 

Voor ontdekkingsreizigers

 

Ruimtepak aan, helm op … verken de ruimte. Of sta je liever oog in oog met wilde dieren en leer je graag hoe je ze kan beschermen? Of nog: maak een dagtrip door Azië en Afrika. In België kan alles …

 

Laat ze kiezen tussen …

 • Euro Space Center: in Redu begint het ruimteavontuur. Dromen je telgen van een astronauten-, astronomie- of satellietenstage? Thema’s genoeg voor de 6-daagse vakantiestages mét verblijf. Dat wordt aftellen naar onvergelijke herinneringen!
  www.eurospacecenter.be/nl
   
 • Zoo van Antwerpen: hebben je kinderen een zwak voor zeeleeuwen, olifanten of giraffen? Een van de beroemdste dierentuinen ter wereld doet zijn reputatie alle eer aan.
  www.zooantwerpen.be
   
 • Pairi Daiza: reis langs de continenten, snuif de exotische geuren op, ontdek culturen die de rijkdom van onze planeet uitmaken, ontmoet fascinerende dieren … En vergeet natuurlijk de panda’s niet!
 • www.pairidaiza.be/nl

 

  

 

Jouw bonus? Het kost je geen moeite om je kinderen een vakantie als avonturier, ontdekkingsreiziger of kunstenaar te laten beleven, dankzij je Sport & Culture Pass®!

 

Ook thuis is vakantie een feest …

 

Leerling-koks die je keuken inpalmen, zaaien en planten in de tuin, slimme spullen knutselen, … Niets zo ontspannend als lekker thuis doe-het-zelven!

 

Gebruik je Eco Pass® of je Lunch Pass® om het materiaal bij elkaar te zoeken dat je nodig hebt. Om een kruidentuintje aan te leggen ga je naar Aveve, bij Horta vind je alles om te bakken, voor bio-activiteiten zijn er de talrijke winkels die je Eco Pass® en Lunch Pass® aanvaarden.  Kies een thema voor je belevingsdag en nodig ook schoolkameraadjes en buurkinderen uit.

 

 

Prettige vakantie!