De buurtwinkel: elk zijn verhaal …

 • Een geweldige slagerij, maar graag terug naar West-Vlaanderen

  Elsene is een van de tweetalige gemeentes bij Brussel. Het is een drukke, levendige buurt, met heel veel winkels en winkeltjes allerhande. We treffen er slager Jan Verraes in de mooie keurslagerij ‘Jan & Krista’.

  Meer weten
 • Een voorkeur voor de buurtsuper om de hoek

  Ik woon in de buurt, op wandelafstand. Je hebt hier een ruime keuze en ik weet alles staan, ik moet nooit iets zoeken. Het is ook ...

  Meer weten
 • Ontdek waarom de Voedselbank van Eke onze hulp kan gebruiken

  “Die nieuwe bestelwagen hebben we echt nodig.” - 13 jaar oud is de bestelwagen waarmee de Voedselbank ...

  Meer weten
 • Een dagelijkse afspraak over een lekker kopje koffie

  “Dit is onze vaste stek”, zegt Mia Van Paemelen. “We spreken hier elke morgen af. We hebben hier een gezellige zaak gevonden, met een mooi interieur.” “En natuurlijk is de koffie van prima kwaliteit”, voegt Hubert Amondou toe. “Ook de bediening is uitstekend. Echt vriendelijke mensen.”

  Meer weten
 • “Bakker worden was een late, maar een goede roeping”

  Wellicht doet de dorpsnaam Bocholt bij weinigen een lichtje branden. Maar als je weet dat dit Limburgse dorp vlakbij Bree ligt, dan zal het wèl duidelijk worden. Bree, de thuisgemeente van Kim Clijsters, die zelfs af en toe bij bakkerij Knapen komt binnenwippen. “Ze is verre familie van me”, zegt bakker Jack Knapen.

  Meer weten
 • Het is goed tafelen in bistro ‘Onder den Toren’

  Bij de sportliefhebbers zal de gemeente Oosterzele wel een lampje doen brengen. Wielerfanaten weten ongetwijfeld dat de Ronde van Vlaanderen er passeert. Voetballiefhebbers zullen misschien wel gehoord hebben dat Tom De Sutter uit deze gemeente, gelegen tussen Wetteren en Zottegem, afkomstig is. En lekkerbekken kennen dan weer bistro ‘Onder den Toren’. Een gesprek met eigenaar Koen Brackenier.

  Meer weten
 • Bocca: mikken op lokale kwaliteit aan eerlijke prijzen

  Met goedlopende zaken in zowel Brugge als Gent mag Bocca, gespecialiseerd in (Italiaanse) take-awaymaaltijden, een succesvol concept worden genoemd.

  Meer weten
 • Een nieuwe koelcel voor de Voedselbanken dankzij jullie!

  Bedankt! Jullie gebruikten tijdens de (Uit)geven in mijn buurt-acties, die Sodexo in de zomer van 2019 en in november en december 2019 lanceerde, met meer dan 370.000 jullie Sodexo Card bij de handelaars in jullie buurt.

  Meer weten
 • Corona: Getuigenis van een kruidenier

  Hoe doen lokale handelaars het? Als ze nog mogen openblijven natuurlijk… Erwin de Cock heeft een eigen kruidenierszaak. “Hopelijk komen nieuwe klanten terug”.

  Meer weten
 • Cupcake specialist Lilicup start e-shop tijdens lockdown

  Als ‘cupcake-speciaalzaak’ bleef het Brusselse Lilicup de hele tijd geopend. Maar essentieel kunnen we dit product van deze lokale handelaar niet echt noemen. Of toch? “Misschien zijn we wel een essentieel psychologisch product om te zorgen dat iedereen er positief gestemd bij blijft.”

  Meer weten
 • Twee broers en een Tearoom

  Alexander en David openden 24 jaar geleden hun zaak in hartje Oostende. Als lokale handelaars spelen zij een belangrijk rol aan de kust.

  Meer weten
 • Burgerinitiatieven in tijden van Corona

  COVID-19 (het corona-virus) heeft de wereld en ons land ondertussen in zijn greep en onze regering en bedrijven hebben de nodige maatregelen getroffen...

  Meer weten
 • Lokale restauranthouder uit Nijvel over La Vie Parisienne

  Lokale restauranthouders bezorgen ons die typisch Belgische keuze. Wij gingen langs bij Alfio Morina, uitbater van La VieParisienne in Shopping Nivelles

  Meer weten
 • Getuigenis van een uitbater van wafelkramen

  “Mensen zullen altijd op zoek gaan naar kwaliteit” Lokale handelaars hebben vaak een decennialange ervaring in een specifieke niche. Vraag het maar aan Jérôme De Jaeger, eigenaar van Miss Waffle dat drie wafelkramen uitbaat.

  Meer weten
 • Healthy & Beldy, de eerste biologische én halal slagerij

  Slagerij Healthy & Beldy in Laken verkoopt een allesbehalve banaal product. Klanten vinden er lokaal, biologisch vlees dat nog eens halal is ook. Het verhaal van uitbater Kamel is al even bijzonder.

  Meer weten
 • Een kleinschalige buurtsuper die nog tijd vrijmaakt voor haar klanten

  Als we ons naar de AD Delhaize in Heist-Goor begeven, komen we terecht in wat vijand nummer één is van elke winkelier. Wegenwerken. Maar het valt mee. Mits een kleine lus, die bovendien heel goed bewegwijzerd is naar de Delhaize, kunnen we ons foutloos parkeren op de ruime parking die de al even ruime winkel omringt.

  Meer weten
 • De Belgische Voedselbanken: redders in nood

  Elk jaar krijgen in ons land zo’n 170.000 mensen voedselpakketten en andere noodzakelijke levensmiddelen van de Voedselbanken, een organisatie die strijdt tegen honger en voedselverspilling. De Voedselbanken steunen hiervoor op de hulp van bedrijven, waaronder Sodexo, maar ook op talloze mensen zoals jij.

  Meer weten
 • Zo bio dat klanten hun eigen verpakking meebrengen

  De vrolijke letters op de etalage, met de hand geschreven, de vele fietsen op de stoep. Je ziet het meteen, dit is een ‘andere’ winkel.

  Meer weten